ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

زلودا و درمان سرطان متاستاتیک پستان

زلودا گزینه ای برای شیمی درمانی خوراکی

زلودا نوعی داروی شیمی درمانی خوراکی است که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان سرطان متاستاتیک پستان در افرادی که به درمان با داروهایی مانند تاکسول (پاکلیتاکسل)، تاکسوتر(دوستاکسل)، آدریامایسین (دوکسوروبیسین)، یا گزینه های شیمی درمانی حاوی آنتراسایکلین، پاسخ نمی دهند، تایید شده است.
زلودا را می توان به تنهایی یا همراه با دیگر داروها مصرف کرد.

xeloda Treatment of metastatic breast cancer

مشاوره خرید و قیمت داروی زلودا در ایران 

موارد مصرف داروی زلودا ( کپستابین )

در صورت عدم اثربخشی درمان با تاکسول (پاکلیتاکسل) و آدریامایسین (دوکسوروبیسین) در مرحله چهارم بیماری سرطان پستان (متاستاتیک)، پزشک ممکن است مصرف زلودا به تنهایی را برای شما تجویز کند. در صورت عدم اثربخشی درمان با آنتراسایکلین ها، پزشک ممکن است زلودا و تاکسوتر را تجویز کند.
علاوه بر سرطان متاستاتیک پستان، از زلودا برای درمان سرطان های متاستاتیک روده بزرگ، راست روده و پروستات نیز استفاده می شود.

xeloda Treatment of metastatic breast cancer

مشاوره خرید و قیمت داروی زلودا در ایران 

نحوه مصرف داروی زلودا

زلودا با تقلید کردن از بخشی از ژن های سلول های سرطانی آنها را از بین می برد. این کار باعث از بین رفتن سلول پیش از تقسیم شدن می شود و در نتیجه باعث کند شدن روند رشد توده سرطانی و یا توقف رشد آن می شود. این دارو به عنوان ضد متابولیت شناخته می شود.

اثر بخشی داروی زلودا

مطالعات انجام شده بر روی این دارو، نتایج زیر را به دنبال داشت:
• زلودا به عنوان یک روش درمانی پس از جراحی، می تواند باعث افزایش بقای کلی و بقای بدون بیماری در افراد مبتلا به سرطان متاستاتیک پستان HER2 منفی، شود.
• مصرف زلودا در ترکیب با تایکرب (لاپاتینیب)، باعث افزایش بقای کلی و بقای بدون عود در بیماران مبتلا به سرطان پستان HER2 مثبت که در ادامه مصرف هرسپتین (تراستوزوماب) دچار عود شده اند، می شود.
• در صورتی که درمان موضعی موثر نباشد و انجام پرتودرمانی امکان پذیر نباشد، مصرف زلودا در ترکیب با تایکرب، باعث بهبود سرطان پستان HER2 مثبت، که در مغز متاستاز کرده است می شود.

• مصرف زلودا در ترکیب با شیمی درمانی استاندارد، بقای کلی و بقای بدون بیماری را در سرطان پستان منفی سه گانه بهبود می بخشد (اگرچه مطالعات در این مورد به طور اختصاصی انجام نشده است)
اگرچه برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف زلودا برای بسیاری از افراد موثر است اما می تواند به اندازه دیگر داروها اثربخشی نداشته باشد و مصرف آن در کنار دیگر داروهای شیمی درمانی باعث افزایش خطر بروز عوارض جانبی شود.

xeloda Treatment of metastatic breast cancer

مقدار و نحوه مصرف داروی زلودا

زلودا قرص مستطیلی شکل و هلویی رنگ است که در دوز 150 میلی گرم یا 500 میلی گرم تجویز می شود. این دارو به طور معمول دو بار در روز، معمولا حدود 30 دقیقه بعد از غذا و با مقدار زیادی آب مصرف می شود.

از خرد کردن، جویدن یا حل کردن قرص ها خودداری شود. در صورت فراموش کردن دوز مصرفی، منتظر بمانید تا زمان مصرف دوز بعدی به اتمام برسد و سپس فقط همان دز را مصرف کنید. برای جبران دوز فراموش شده از افزایش دوز مصرفی خودداری کنید.
برنامه دوزهای مصرفی این دارو به صورت چرخه ای است که پس از هر دو هفته، یک هفته استراحت و سپس دو هفته دیگر ادامه می یابد. مدت زمان استفاده از این دارو توسط پزشک تعیین می شود.

عوارض جانبی داروی زلودا

عوارض جانبی شایع در نتیجه مصرف زلودا شامل موارد زیر است: 1
• اسهال
• حالت تهوع
• استفراغ
• موکوزیت دهانی (زخم در دهان، زبان و گلو)
• دل درد
• کاهش اشتها
• کم آبی بدن
• راش های پوستی یا خشک شدن و خارش پوست
• سرگیجه
• خستگی
• سردرد
• تورم پا، مچ پا یا دست ها
• نوروپاتی (گزگز انگشتان دست و پا)

سعی کنید در طول مصرف زلودا، آب بیشتری نسبت به قبل بنوشید و بدن خود را هیدراته نگه دارید. پزشکان اغلب توصیه می کنند که هر 24 ساعت دو تا سه لیتر آب بنوشید. ممکن است توصیه شود که از مصرف الکل یا کافئین پرهیز کنید، زیرا نوشیدن آنها می تواند باعث تشدید کم آبی بدن شود. در صورت بروز زخم های دهانی یا زبانی شدید، مسواک خود را با مسواکی که دارای موهای نرم است تعویض کنید. همچنین برای بهبود این عارضه می توانید اقدامات دیگری انجام دهید و همچنین غذای مناسب مصرف کنید.
در صورت بروز سرگیجه شدید، برای تسکین آن برنامه ریزی کند (اقدامات مناسب را انجام دهید). در صورت بروز تهوع شدید، پزشک ممکن است داروهای ضد تهوع را برای کمک به تسکین آن تجویز کند.
مصرف زلودا همراه با تاکسوتر یا دیگر داروهای شیمی درمانی، می تواند باعث بروز عوارض جانبی متفاوتی شود. بروز هرگونه عوارض جانبی را به پزشک خود اطلاع دهید. تاریخ و زمان وقوع هر کدام از عوارض را یادداشت کرده و آنها را بر اساس شدت هر مورد رتبه بندی کنید.

در صورت بروز هر یک از این علائم با پزشک خود تماس بگیرید و به سرعت مصرف زلودا را متوقف کنید:
• اسهال شدید
• استفراغ شدید
• زخم های دردناک در دهان و زبان
• تب

xeloda Treatment of metastatic breast cancer

خطرات

زلودا می تواند باعث رقیق شدن خون شود. همچنین مصرف کومادین (وارفارین) یا دیگر داروهای رقیق کننده خون به همراه زلودا می تواند آن را تشدید کرده و در نتیجه باعث بروز خونریزی های گسترده ای شود. در صورت مصرف داروی رقیق کننده خون، پزشک خود را مطلع سازید. ممکن است لازم باشد دوز کمتری از زلودا را مصرف کنید. توجه به این نکته ضروری است که برخی مکمل های غذایی نیز ممکن است به عنوان رقیق کننده خون عمل کنند و باید پیش از مصرف هر یک از مکمل ها با متخصص سرطان خود مشورت کنید.
درصورتی که سن بیمار 80 سال یا بیشتر باشد، مصرف زلودا می تواند باعث بروز اسهال، تهوع و استفراغ شدیدتری نسبت به افراد جوان شود.

در طول مصرف زلودا، آسیب دیدگی های جزئی نیز آزار دهنده هستند، بنابراین باید از بروز هرگونه خراش و آسیب دیدگی جلوگیری کنید. به همین دلیل پزشکان معمولاً توصیه می کنند در این دوره از ژیلت برقی استفاده کنید. همچنین می توانید برای محافظت از دستان خود در هنگام انجام کارهای خانه و هم هنگام بیرون رفتن در هوای سرد، از دستکش استفاده کنید. همچنین برای پیشگیری از بروز خطر سندرم دست و پا نیز باید به خوبی از پاهای خود با اقداماتی مانند پوشیدن کفش مناسب (پرهیز از نپوشیدن کفش) مراقبت کنید.

علاوه بر این، ممکن است در طول مصرف این دارو حساسیت بیشتری نسبت به نور خورشید داشته باشید. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید و در هنگام بیرون رفتن از کرم ضد آفتاب مناسب استفاده کنید. از آنجا که برخی از کرم های ضد آفتاب در ترکیب با داروهای ضد سرطان اثربخشی خود را از دست می دهند، پوشاندن (برای مثال استفاده از لباس UV و چتر)، راه مناسبی برای محافظت از پوست است.
از آنجا که زلودا می تواند بدن را مستعد ابتلا به عفونت کند، باید از قرار گرقتن در موقعیت هایی که می تواند بدن را در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار دهد، مانند قرارگیری در مکان های شلوغ و ملاقات با افراد بیمار، خودداری کنید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

در صورت وجود هر یک از موارد زیر از مصرف زلودا خودداری کنید:
• حساسیت به فلوروراسیل _5 (5-FU)
• ابتلا به مشکلات کلیوی یا کبدی
• شیردهی
• بارداری یا امکان بارداری در آینده

xeloda Treatment of metastatic breast cancer

علاوه بر این، از هر 20 نفر 1 نفر دارای آنزیم های متابولیسم کبدی خاصی است که منجر به تجزیه ی کندتر این دارو می شود. در این افراد ممکن است عوارض جانبی قابل توجهی مانند اسهال شدید و اریتودیسستزی گسترده کف دست-کف پا، که شامل زخم در کف دست و پا است ایجاد شود. 1
این افراد نباید زلودا مصرف کنند.