ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

وجود خون در ادرار در سرطان پروستات نشانه چیست؟ Blood in Urine in Prostate Cancer

وجود خون در ادرار در سرطان پروستات نشانه چیست؟


وجود خون در ادرار یکی از علائم ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته است، این بیماری زمانی ایجاد می شود که سلول های پروستات شروع به رشد خارج از کنترل می کنند. پروستات غده ای به اندازه و شکل گردو است که در دستگاه تناسلی مردان وجود دارد و در زیر مثانه، نزدیک راست روده و کنار مجرای ادرار قرار دارد. سرطان پروستات با توجه به محل قرارگیری غده، سیستم تولید مثل و ادرار را تحت تاثیر قرار می دهد.

طبق برآورد انجمن سرطان آمریکا، به غیر از سرطان پوست، سرطان پروستات با حدود 180890 مورد جدید تشخیص داده شده و 26120 مورد مرگ در سال شایع ترین نوع سرطان در بین آمریکایی ها است. سرطان پروستات در بین افراد جوان به ندرت ایجاد می شود، در حالی که میانگین سن تشخیص این بیماری، 66 سال است. از هر هفت نفر، یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود.

بیشتر بخوانید: شایعه ها و حقایق درباره سرطان پروستات

خون در ادرار به عنوان علامتی برای سرطان پروستات

بر اساس مرحله بیماری، بیماران مبتلا به سرطان پروستات ممکن است با علائم مرتبط با مشکلات ادراری، از جمله جریان کم یا ضعیف ادرار یا نیاز به تکرر ادرار (به ویژه در شب)، اختلال نعوظ، درد در ناحیه باسن، کمر و قفسه سینه مواجه شوند. همچنین در مواردی که سرطان به استخوان ها گسترش یافته است، علائم دیگری مانند ضعف یا بی حسی در ساق پاها و یا کف پا ایجاد می شود. به علاوه، وجود خون در ادرار یا مایع منی نیز یک علامت است.

وجود خون در ادرار، هماچوری نامیده می شود و می تواند از علائم بیماری هایی باشد که اغلب شدید یا مهم نیستند. اما در مورد سرطان پروستات معمولا در مراحل پیشرفته بیماری، این علامت بروز می کند و نباید آن را نادیده گرفت. به جای رنگ زرد کم رنگ معمولی ادرار، ممکن است بیمار متوجه تغییر رنگ ادرار خود به رنگ صورتی، قرمز، قهوه ای مایل به قرمز یا ادرار به رنگ چای شود. در برخی موارد، ممکن است با چشم غیر مسلح دیده نشود، اما وجود گلبول های قرمز در ادرار را می توان در آزمایشگاه تشخیص داد.

وجود خون در ادرار نشان دهنده آسیبی در کلیه‌ها، جایی که ادرار ایجاد می‌شود، یا اختلال در قسمت های دیگری از دستگاه ادراری، از جمله میزنای‌ها (لوله‌هایی که ادرار را از کلیه‌ها به مثانه منتقل می‌کنند)، مثانه (محلی که ادرار در آن ذخیره می شود)، یا مجرای ادرار (لوله ای که در آن ادرار از مثانه عبور می کند و از آلت تناسلی خارج می شود) است. تومور می تواند یکی از این ساختارها را تحت فشار قرار دهد، در حالی که وجود خون در ادرار می تواند یکی از عوارض پرتودرمانی نیز باشد. گزارش خون در ادرار به پزشک می تواند به تغییر درمان و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کند.

همچنین بخوانید: سوالات متداول درباره سرطان پروستات

کنترل خون در ادرار توسط بیماران مبتلا به سرطان پروستات

هیچ درمان استانداردی برای وجود خون در ادرار و سرطان پروستات وجود ندارد. زیرا وجود خون در ادرار نوعی علامت است و به خودی خود به عنوان بیماری محسوب نمی شود. بنابراین، برای بهبود این عارضه، ابتدا پزشکان آن را بررسی می کنند. پزشکان علاوه بر پرسش در مورد سابقه پزشکی بیمار و وجود خون در ادرار، نمونه ادرار را در آزمایشی به نام آنالیز ادرار و یا سیتولوژی ادرار که شامل جستجوی میکروسکوپی سلول های غیر طبیعی در ادرار است، بررسی می کنند.

آزمایش خون ممکن است برای بررسی سطوح بالای مواد زائد که کلیه ها قرار است دفع کنند، تجویز شود. معاینات دیگری که ممکن است تجویز شوند عبارتند از اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)، سونوگرافی کلیه، پیلوگرام داخل وریدی (IVP)، سیستوسکوپی، یا بیوپسی.

در صورت تایید ابتلا به سرطان پروستات، گزینه های درمانی شامل درمان نظارتی یا نظارت فعال، جراحی، پرتودرمانی، کرایوسرجری، هورمون درمانی، شیمی درمانی، واکسن درمانی و درمان مستقیم استخوان است. اگر میخواهید با مقاله هورمون درمانی سرطان پروستات آشنا شوید کلیک کنید.

 

روند درمانی توسط پزشک یا یک تیم پزشکی متشکل از چند متخصص در زمینه های مختلف، از جمله اورولوژیست ها و انکولوژیست ها تعیین می شود. درمان به عواملی مانند مرحله و درجه سرطان، سن بیمار و طول بقای مورد انتظار و دیگر عوارض بیمار بستگی دارد. موارد دیگر شامل نظر بیمار و پزشک در مورد فوریت درمان سرطان، عوارض جانبی احتمالی هر درمان، و احتمال اثربخشی هر کدام از روش های درمانی در درمان سرطان است.

Blood in Urine in Prostate Cancer