ایمنی درمانی با داروی کیترودا Keytruda
- ایمونوتراپی ها با به کارگیری قدرت سیستم ایمنی بدن، به درمان سرطان کمک می کنند.
- داروی کیترودا KEYTRUDA یکی از موفق ترین داروهای مورد استفاده در ایمنی درمانی بوده است. اکنون برای درمان 16 نوع سرطان استفاده می شود.
- ایمنی درمانی می تواند عوارض جانبی زیادی داشته باشد، اما محققان می گویند که این روش در درمان افراد مبتلا به سرطان امید تازه ای ایجاد کرده است.
پیشرفت روش های ایمونوتراپی
توسعه ایمونوتراپی های سرطان در دهه گذشته شاهد موفقیت های متعددی مانند تولید داروی مؤثری همچون کیترودا بوده است.
داروهایی که سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با سرطان راهنمایی می کنند، روال درمان سرطان را تغییر داده اند.
برای مثال، ایمونوتراپی با سلول های سفید T، یک درمان امیدوارکننده است که مشاهده شده برخی از سرطان های صعب العلاج خون را درمان کرده است.
دانستنی مفید:
کیترودا دارویی جهت کمک به سرطان پروستات
کیترودا، دارویی پیشرو در مسیر ایمنی درمانی
کیترودا مطمئناً یکی از اتفاق های موفقیت آمیز در ایمونوتراپی است.
سخنگوی شرکت دارویی "مرک" می گوید که بیش از 800000 نفر در سراسر جهان با این دارو درمان شده اند.
مجله معتبر هلث لاین (Healthline) اولین بار، 3 سال پیش در مورد کیترودا نوشت. از آن زمان، پیشرفت این دارو در درمان سرطان ریه و بسیاری از سرطان های دیگر بی سابقه بوده است.
اخیراً، سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده از کیترودا را در درمان تکمیلی افراد مبتلا به شایع ترین نوع سرطان کلیه (کارسینوم سلول های کلیوی)، تأیید کرد. پیش از این، افراد مبتلا به سرطان کلیه، گزینه های کمی برای درمان در پیش روی خود داشتند. کیترودا یک گزینه درمانی جدید و رویکردی نوین در نحوه درمان بیماران مبتلا به سرطان کلیه -که در معرض خطر بالای عود هستند- ارائه می دهد.
چگونگی عملکرد کیترودا
کیترودا، دارویی است که برای درمان بسیاری از انواع سرطان (هم به تنهایی و هم در کنار سایر درمانها) استفاده میشود.
کیترودا نه شیمی درمانی است و نه پرتودرمانی. بلکه یکی از داروهای مورد استفاده در ایمونوتراپی است که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا سلول های سرطانی را شناسایی و با آن ها مبارزه کند.
داروی کیترودا یک مهارکننده PD-1 است؛ پروتئین PD-1 بر روی سلول های ایمنی T یافت می شود. به طور معمول به عنوان یک نوع "کلید خاموش" عمل می کند که مانع حمله سلول های T به سایر سلول های بدن می شود.
کیترودا، مسیر PD-1 را مسدود می کند و در نتیجه به سلول های ایمنی کمک کند تا سلول های سرطانی را شناخته و آن ها را از بین ببرند.
به دلیل این مکانیسم، می توان از آن درمان سرطان هایی که در آن ها پروتئین PD-L1 بیان شده، یا دچار برخی جهش (تغییرات) در ژن های درگیر در ترمیم DNA یا تعداد زیادی جهش توموری شده اند، استفاده نمود.
.معمولاً اکثر افرادی که از کیترودا استفاده می کنند، عوارض احتمالی آن را به خوبی تحمل می کنند
برخی از عوارض جانبی رایج این دارو عبارتند از درد معده، درد عضلانی، ریزش مو، یبوست، سرفه، اسهال، تب، از دست دادن اشتها، حالت تهوع و عارضه های قرمز روی پوست.
عوارض جانبی که به ندرت رخ می دهد ولی شدیدتر است، عبارتند از: هپاتیت، نفریت، آرتریت، یووئیت، پانکراتیت، پنومونیت، میاستنی گراویس و واکنش آلرژیک.