ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

اسفرزه Metamucil

اطلاعات کلی

اسفرزه

اسپرزه (اسفرزه) بلوند گیاهی است که از بذر و پوسته دانه  برای تهیه دارو استفاده می شود.

اسفرزه بلوند به صورت خوراکی به عنوان ملین و برای نرم شدن مدفوع در افراد مبتلا به بواسیر ، شقاق مقعدی و بعد از جراحی مقعد استفاده می شود. همچنین برای اسهال ، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ، کولیت اولسراتیو و اسهال خونی استفاده می شود. سایر کاربردها شامل کلسترول بالا ، فشار خون بالا ، بیماری های قلبی ، دیابت و سایر موارد است.

برخی افراد اسفرزه بلوند را به عنوان ضماد جای جوش روی پوست قرار می دهند.

در تولید مواد غذایی ، از اسفرزه بلوند به عنوان غلیظ کننده یا تثبیت کننده در برخی از دسرهای لبنی منجمد استفاده می شود.

برخی از غذاهای حاوی اسفرزه بلوند دارای برچسبی هستند که ادعا می کند این مواد غذایی ، در صورت مصرف به عنوان بخشی از رژیم کم چربی ، ممکن است خطر بیماری های قلبی را کاهش دهند. FDA این ادعا را مجاز می داند اگر غذا حاوی حداقل 1.7 گرم اسفرزهدر هر وعده باشد. کلمه کلیدی در این ادعا "ممکن است" است. درست است که اسفرزه بلوند می تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کند. اما هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که مصرف اسفرزه بلوند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد. علی رغم اثربخشی آن در کاهش سطح کلسترول ، اسفرزه بلوند هنوز در رویکردهای گام به گام برای رژیم غذایی درمانی مانند رژیم های غذایی مرحله اول یا مرحله دوم انجمن قلب آمریکا برای کلسترول بالا لحاظ نشده است. در بیشتر مطالعات بالینی از آماده سازی پودر اسفرزه بلوند (Metamucil) یا مواد غذایی حاوی پوسته دانه اسفرزه مانند غلات ، نان یا میان وعده استفاده شده است.

اسفرزه

نحوه عملکرد

پوسته های دانه پسیلیوم آب را جذب می کنند و توده بزرگی را تشکیل می دهند. در افراد مبتلا به یبوست ، این توده روده را تحریک به حرکت می کند. در افراد مبتلا به اسهال می تواند باعث کاهش سرعت روده و کاهش حرکات روده شود. این توده همچنین می تواند میزان کلسترول جذب شده در بدن را کاهش دهد.

موارد استفاده و اثربخشی

اسفرزه بلوند در موارد زیر اثربخش است:

  • یبوست: شواهد نشان می دهد که مصرف اسفرزه بلوند به صورت خوراکی  ، به تنهایی یا به عنوان یک محصول ترکیبی ، می تواند یبوست را برطرف کرده و قوام مدفوع را بهبود بخشد.

مصرف اسفرزه بلوند  به احتمال زیاد در موارد زیر اثربخش است:

  • بیماری قلبی: اسفرزه بلوند فیبر محلول است. از غذاهای سرشار از فیبر محلول می توان به عنوان بخشی از رژیم کم چربی و کلسترول برای جلوگیری از بیماری های قلبی استفاده کرد. تحقیقات نشان می دهد فرد باید هر روز حداقل 7 گرم پوسته پسیلیوم بخورد تا خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
  • مقادیر بالای کلسترول یا سایر چربی ها در خون: مصرف اسفرزه بلوند به صورت خوراکی باعث کاهش سطح کلسترول در افراد مبتلا به کلسترول خفیف تا متوسط ​​می شود. پسیلیوم همراه با غذا یا به عنوان مکمل جداگانه تقریباً 10-12 گرم در روز می تواند سطح کلسترول کل را 3 تا 14 درصد و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL یا "بد") را بعد از 7 هفته 5 تا 10 درصد کاهش دهد. در کودکان با کلسترول بالا ،اضافه کردن پسیلیوم به رژیم غذایی کم چربی و کلسترول مانند رژیم NCEP مرحله 1  می تواند سطح کلسترول LDL را بیشتر از 7 تا 15 درصد کاهش دهد . جالب اینجاست که مصرف اسفرزه بلوند همراه با یک رژیم غذایی سختگیرانه کم چرب و کم کلسترول مانند رژیم NCEP مرحله 2 ممکن است اثر کمتری در کاهش کلسترول LDL داشته باشد. به نظر می رسد پسیلیوم در افراد مسن اثر کمتری دارد. برخی شواهد نشان می دهد که پسیلیوم سطح کلسترول LDL را در افراد 60 سال به بالا در مقایسه با افراد زیر 60 سال به میزان کمتری کاهش می دهد. برخی شواهد نشان می دهد که مصرف اسفرزه بلوند برای کلسترول بالا می تواند باعث کاهش دوز برخی از داروهای اصلی کاهش کلسترول شود به عنوان مثال ، به نظر می رسد مصرف 15 گرم اسفرزه بلوند (Metamucil) به همراه 10 میلی گرم سیمواستاتین (Zocor) روزانه باعث كاهش كلسترول به خوبی مصرف دوز بالاتر (20 میلی گرم) سیمواستاتین در روز می شود. همچنین ، به نظر می رسد که اسفرزه بلوند ، عوارض جانبی ناشی از کلستیپول و کلستیرامین (کوئستران ، کوئستران لایت ، چولیبار )مانند یبوست و درد شکم را کاهش می دهد. اما دوز داروها را بدون مشورت با پزشک تنظیم نکنید.

اسفرزه

مصرف اسفرزه بلوند  احتمالا در موارد زیر اثربخش است:

  • دیابت: اسفرزه بلوند می تواند سطح قند خون را در افراد دیابتی کاهش دهد. بیشترین تأثیر آن زمانی اتفاق می افتد که با غذاها مخلوط یا مصرف شود. اسفرزه بلوند علاوه بر کاهش قند خون ، کلسترول را در افراد دیابتی که کلسترول بالایی دارند نیز کاهش می دهد. برخی مطالعات نشان می دهد که اسفرزه بلوند می تواند کلسترول کل را تا حدود 9٪ و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL یا "بد") را تا 13٪ کاهش دهد.
  • اسهال: بنظر می رسد مصرف اسفرزه بلوند به صورت خوراکی باعث کاهش علائم اسهال می شود.
  • بواسیر: بنظر می رسد مصرف اسفرزه بلوند به صورت خوراکی باعث تسکین خونریزی و درد در افراد مبتلا به بواسیر می شود.
  • فشار خون بالا: بنظر می رسد مصرف اسفرزه بلوند به صورت خوراکی ، به تنهایی یا در ترکیب با پروتئین سویا ، فشار خون را در بزرگسالان کاهش می دهد.
  • سندرم روده تحریک پذیر یا IBS: شواهدی وجود دارد که پوسته بذر اسفرزه بلوند می تواند یبوست را برطرف کرده و درد شکم ، اسهال و به طور کلی باعث بهبود می شود. برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن است چهار هفته درمان طول بکشد اگرچه همه مطالعات موافق نیستند .
  • درمان عوارض جانبی دارویی به نام  اورلیستات (Xenical، Alli ): بنظر می رسد مصرف اسفرزه بلوند با هر دوز اورلیستات عوارض جانبی اورلیستات مانند گاز ، غرغر شکم، گرفتگی معده و لکه بینی روغنی را کاهش می دهد بدون اینکه اثر کاهش وزن اورلیستات کاهش یابد.
  • کولیت اولسراتیو(نوعی بیماری التهابی روده): برخی شواهد نشان می دهد که مصرف بذر اسفرزه بلوند به صورت خوراکی  ممکن است برای جلوگیری از عود بیماری التهابی روده موثر باشد. اسفرزه بلوند نیز به نظر می رسد علائم این بیماری را تسکین می دهد.

مصرف اسفرزه بلوند ، در موارد زیر ممکن است بی اثر باشد:

  • رشد غیر سرطانی در روده بزرگ و راست روده (آدنوم روده بزرگ): به نظر نمی رسد مصرف 3.5 گرم اسفرزه بلوند در روز خطر آدنوم روده بزرگ را کاهش دهد. برخی شواهد نشان می دهد که حتی ممکن است خطر عود آدنوما را افزایش دهد ، به ویژه در افرادی که مقدار زیادی کلسیم از رژیم خود دریافت می کنند. با این وجود ، شواهد بیشتری برای تعیین رابطه پسیلیوم و کلسیم با آدنوم روده بزرگ مورد نیاز است.
  • بیماری جدی کلیه (مرحله انتهایی بیماری کلیوی یا ESRD): مصرف اسفرزه بلوند به صورت خوراکی  بیماری جدی کلیه را بهبود نمی بخشد.

اسفرزه

شواهد کافی برای تاثیر اسفرزه بلوند در موارد زیر وجود دارد:

  • سرطان روده بزرگ ، سرطان رکتوم: تحقیقات آماری نشان می دهد افرادی که اسفرزه بلوند بیشتری در رژیم غذایی مصرف می کنند احتمال مرگ ناشی از سرطان روده بزرگ کمتری دارند.
  • بیماری کرون (نوعی بیماری التهابی روده): تحقیقات اخیر نشان می دهد مصرف روزانه اسفرزه بلوند همراه با پروبیوتیک ها علائم بیماری کرون را بهبود می بخشد.
  • تغییراتی در نحوه توزیع چربی در بدن در افرادی که از داروهای HIV استفاده می کنند: یک رژیم غذایی با فیبر بالا ممکن است از توزیع مجدد چربی در افراد مبتلا به HIV جلوگیری کند.
  • سوزش مداوم معده : تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف اسفرزه بلوند به مدت 10 روز ممکن است به کنترل علائم سوزش سر دل در برخی افراد کمک کند.
  • چاقی: برخی (نه همه ) مطالعات نشان می دهد که اسفرزه بلوند ممکن است به کاهش وزن بدن و اشتها در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی کمک کند.
  • برخی از انواع سرطان.
  • برخی از انواع بیماری های پوستی.
  • سایر شرایط

اسفرزه

به منظور ارزیابی اثربخشی اسفرزه بلوند در موارد فوق، شواهد بیشتری مورد نیاز است.

عوارض جانبی و ایمنی

  • مصرف خوراکی: اسفرزه بلوند برای اکثر افراد هنگام مصرف خوراکی با مایعات فراوان به احتمال زیاد ایمن است. برای هر 3-5 گرم پوسته یا 7 گرم بذر حداقل 8 اونس مایعات بنوشید. در بعضی از افراد ، اسفرزه بلوند ممکن است باعث گاز ، درد معده ، اسهال ، یبوست و حالت تهوع شود. برای جلوگیری از این عوارض ، با دوز کمتری شروع کنید و دوز آن را به آرامی افزایش دهید. برخی از افراد  ممکن است  علائم آلرژیک نسبت به اسفرزه بلوند نشان دهند مثل : تورم در بینی ، عطسه ، تورم پلک ، کهیر و آسم . همچنین  ممکن است برخی از افراد با استفاده مکرر از پسیلیوم نسبت به پسیلیوم حساس شوند. اسفرزه بلوند اگر از راه دهان و بدون آب کافی مصرف شود ، احتمالاً بی خطر است. حتماً اسفرزه بلوند را با آب فراوان مصرف کنید. در غیر این صورت ، ممکن است باعث خفگی یا انسداد دستگاه گوارش (GI) شود.

اسفرزه

موارد احتیاط و هشدارهای ویژه

  • بارداری و شیردهی: اسفرزه بلوند اگر به طور مناسب به صورت خوراکی مصرف شود ، به احتمال زیاد ایمن است.
  • رشد در روده بزرگ و راست روده (آدنوم روده بزرگ): اسفرزه بلوند ممکن است خطر عود آدنوم را در افراد با سابقه آدنوم روده بزرگ افزایش دهد. افرادی که این بیماری را داشته اند باید از اسفرزه بلوند خودداری کنند.
  • دیابت: اسفرزه بلوند می تواند سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد. سطح قند خون را از نزدیک کنترل کنید. دوزهای داروهای معمول ضد دیابت ممکن است نیاز به تعدیل داشته باشند.نکته مورد توجه دیگر این است که برخی از محصولات اسفرزه بلوند تجاری می توانند حاوی قندهای اضافه شده باشند که ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد.
  • اختلالات دستگاه گوارش: در صورت ایجاد مدفوع سخت در راست روده به دلیل یبوست مداوم (ضعف مدفوع) ، باریک شدن دستگاه گوارش، انسداد یا شرایطی که می تواند منجر به انسداد شود ، مانند روده اسپاستیک از اسفرزه بلوند استفاده نکنید.
  • آلرژی: برخی از افراد ممکن است واکنشهای آلرژیک شدیدی به اسفرزه بلوند داشته باشند. این احتمال در افرادی که در محل کار در معرض اسفرزه بلوند قرار گرفته اند بیشتر است. اگر نسبت به اسفرزه بلوند حساس هستید ، استفاده نکنید.
  • فشار خون پایین: اسفرزه بلوند می تواند فشار خون را در افرادی که فشار خون بالا و طبیعی دارند کاهش دهد. مصرف اسفرزه بلوند ممکن است باعث کاهش فشار خون در افرادی که از قبل فشار خون پایین دارند ، شود.
  • فنیل کتونوریا: برخی از داروهای اسفرزه بلوند با آسپارتام (Nutrasweet) شیرین می شوند و باید از مصرف آنها در بیماران مبتلا به فنیل کتونوریا خودداری شود
  • جراحی: اسفرزه بلوند ممکن است بر سطح قند خون تأثیر بگذارد و کنترل قند خون را در حین و بعد از جراحی دشوارتر کند. مصرف اسفرزه بلوند را حداقل 2 هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده متوقف کنید.
  • اختلالات بلع: اگر در بلع مشکل دارید از اسفرزه بلوند استفاده نکنید. اسفرزه بلوند ممکن است خطر خفگی را افزایش دهد.

اسفرزه

تداخل دارویی

تداخل متوسط؛

  • کاربامازپین (تگرتول): اسفرزه بلوند حاوی مقادیر زیادی فیبر است. فیبر می تواند میزان کاربامازپین (Tegretol) بدن را کاهش دهد. پیسیل بور با کاهش میزان کاربامازپین (Tegretol) در بدن ، ممکن است باعث کاهش اثرات کاربامازپین (Tegretol) شود.
  • لیتیوم: اسفرزه بلوند حاوی مقادیر زیادی فیبر است. فیبر می تواند میزان لیتیوم بدن را کاهش دهد. مصرف لیتیوم به همراه اسفرزه بلوند ممکن است باعث کاهش اثر لیتیوم شود. برای جلوگیری از تداخل وی ، حداقل یک ساعت پس از لیتیوم ، اسفرزه بلوند مصرف کنید.
  • داروهای دیابت (داروهای ضد دیابت): اسفرزه بلوند ممکن است با کاهش جذب قند از غذا ، قند خون را کاهش دهد. از داروهای دیابت برای کاهش قند خون نیز استفاده می شود. مصرف اسفرزه بلوند با داروهای دیابت ممکن است باعث شود که قند خون شما خیلی پایین رود. قند خون خود را از نزدیک کنترل کنید. دوز داروی دیابت ممکن است لازم باشد تغییر کند. برخی از داروهایی که برای دیابت استفاده می شود شامل گلیمپیرید (آماریل) ، گلیبوراید (دیابا ، گلیناز پرس تاب ، میکروناز) ، انسولین ، پیوگلیتازون (اکتوس) ، روزیگلیتازون (آوندیا) ، کلروپروپامید (دیابینز) ، گلیپیزید (گلوکوترول) ، تولبوتامید (اوریناز) و سایر مواد است.
  • وارفارین (کومادین): از وارفارین (کومادین) برای کاهش لخته شدن خون استفاده می شود. برخی از افراد نگران هستند که اسفرزه بلوند ممکن است باعث کاهش جذب وارفارین (کومادین) و اثربخشی آن شود ، که می تواند خطر لخته شدن را افزایش دهد. اما به نظر نمی رسد که اسفرزه بلوند بر جذب یا اثربخشی وارفارین (کومدین) تأثیر بگذارد.

تداخل دارویی  کم؛

مراقب این ترکیب باشید

  • دیگوکسین (لانوکسین): اسفرزه بلوند فیبر زیادی دارد. فیبر می تواند باعث کاهش جذب و کاهش اثر دیگوکسین (Lanoxin) شود. به عنوان یک قاعده کلی ، هر دارویی که به صورت خوراکی مصرف می شود باید یک ساعت قبل یا چهار ساعت بعد از پسیلیوم سیاه مصرف شود تا از این تداخل جلوگیری کند.
  • اتینیل استرادیول: اتینیل استرادیول نوعی استروژن است که در برخی از محصولات استروژن و قرص های ضد بارداری وجود دارد. برخی از افراد نگران هستند که پسیلیوم می تواند میزان اتیلن استرادیول بدن را کاهش دهد. اما بعید است که پسیلیوم به میزان قابل توجهی بر جذب اتینیل استرادیول تأثیر بگذارد.

مقدار مصرف مجاز

هنگام مصرف اسفرزه بلوند ، مصرف آب کافی مهم است. عدم مصرف مایعات کافی می تواند منجر به خفگی یا انسداد دستگاه گوارش (GI) شود. برای هر 5 گرم پوسته پسیلیوم یا 7 گرم دانه پسیلیوم حداقل 240 میلی لیتر مایعات مصرف کنید. اسفرزه بلوند باید حداقل 30-60 دقیقه پس از مصرف سایر داروها مصرف شود.

دوزهای زیر در تحقیقات علمی مورد مطالعه قرار گرفته است:

بزرگسالان

مصرف به صورت خوراکی:

  • یبوست: 7 گرم تا 24 گرم اسفرزه بلوند در روز ، در 2 الی 4 دوز تقسیم شده .
  • بیماری های قلبی: حداقل 7 گرم پوسته پسیلیوم (فیبر محلول) روزانه ، به عنوان بخشی از رژیم کم چربی و کلسترول.
  • اسهال: در افراد مبتلا به اسهال عمومی ، 7 گرم تا 18 گرم اسفرزه بلوند ، در 2-3 دوز تقسیم شده. همچنین ترکیبی از اسفرزه بلوند ، کربنات کلسیم و فسفات کلسیم (به نسبت 4: 1: 1 از نظر وزنی) نیز به اندازه 5 گرم در روز دو بار در روز مصرف می شود . در بیمارانی که جراحی کیسه صفرا انجام داده اند ، روزانه 5/6 گرم اسفرزه بلوند توصیه می شود . در بیمارانی که دارویی به نام میزوپروستول مصرف می کنند ، 3.4 گرم اسفرزه بلوند دو بار در روز توصیه می شود.
  • سندرم روده تحریک پذیر یا IBS: روزانه6.4 گرم تا 30 گرم پوسته اسفرزه بلوند در دو تا سه دوز تقسیم شده. از 10 گرم پوسته دانه اسفرزه بلوند دو بار در روز همراه با 15 میلی گرم پروپانتلین سه بار در روز نیز استفاده شده است.
  • برای درمان عوارض دارویی به نام اورلیستات( Xenical, Alli ) : 6گرم اسفرزه بلوند در سه دوز تقسیم شده در روز همراه با هر دوز اورلیستات مصرف می شود .
  • کولیت اولسراتیو(نوعی بیماری التهابی روده) : 3.5 - 10 گرم اسفرزه بلوند ، دو بار در روز مصرف می شود.
  • برای بواسیر: روزانه 10.5 تا 20 گرم پوسته بذر اسفرزه بلوند در دوزهای تقسیم شده مصرف شود
  • برای مقادیر بالای کلسترول یا سایر چربی ها (لیپیدها) : 3.4 گرم پوسته بذر اسفرزه بلوند سه بار در روز یا 5.1 گرم دو بار در روز بیشترین دوزی است که استفاده می شود. با این حال ، دوزهای تا 20.4 گرم در روز آزمایش شده است. از غلات همراه با پسیلیوم استفاده می شود که حداکثر 15 گرم فیبر محلول در روزرا فراهم می کند. از مخلوط 2.1 گرم پسیلیوم ، 1.3 گرم پکتین ، 1.1 گرم صمغ گوار و 0.5 گرم صمغ لوبیای ملخ سه بار در روز استفاده شده است. ترکیبی از 2.5 گرم پودر اسفرزه بلوند (Metamucil) با 2.5 گرم کلستیپول ، که سه بار در روز مصرف می شود نیز استفاده شده است. همچنین ترکیبی از10 میلی گرم سیمواستاتین (Zocor) و 15 گرم اسفرزه بلوند (Metamucil) در روز نیز استفاده شده است.
  • برای دیابت: روزانه 4/3 گرم تا 22 گرم اسفرزه بلوند ، معمولاً در دوزهای منقسم تا 20 هفته توصیه می شود.
  • برای فشار خون بالا: 7/3 گرم تا 15 گرم پوسته اسفرزه بلوند به صورت روزانه به مدت 6 ماه توصیه می شود
  • برای چاقی: 1.7 گرم تا 36 گرم اسفرزه بلوند روزانه در دوزهای منقسم همراه با وعده های غذایی تا 36 هفته علاوه بر کاهش کالری مصرفی .

کودکان

مصرف به صورت خوراکی:

  • برای کلسترول بالا: غلات اسفرزه بلوند حاوی 3.2 تا 10 گرم به صورت روزانه


با قوانین سین سا موافقم.
ثبت درخواست
ثبت سفارش