موارد مصرف
این دارو جهت درمان بعضی اختلالات خونی (مانند هموگلوبینوری حملهای شبانه) استفاده می شود. این اختلال می تواند باعث کم خونی شده لذا این دارو به جلوگیری از کاهش گلبول های قرمز خون کمک کرده و می تواند علائم کم خونی (به عنوان مثال، خستگی، تنگی نفس) را بهبود بخشد و نیاز به انتقال خون را کاهش دهد.
اکولیزوماب همچنین جهت درمان بعضی اختلالات سیستم ایمنی بدن (سندرم همولیتیک اورمیک) استفاده شده که به جلوگیری از لخته شدن خون ناشی از این اختلال کمک می کند.
و همچنین برای درمان میاستنی گراویس عمومی استفاده می شود و به بهبود علائم این بیماری (مانند مشکل در بلع، مشکل تنفس) کمک می کند.
همینطور برای درمان اختلال طیف نورومیلیت بینایی استفاده میشود که به کاهش زمان بستری شدن در بیمارستان می انجامد.
اَشکال دارویی
محلول داخل وریدی (10 میلی گرم در میلی لیتر)
زمان و نحوه مصرف
پیش از هر بار مصرف این دارو، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.
این دارو با تزریق داخل وریدی توسط یک پزشک متخصص معمولاً هر 7 روز و به مدت 5 هفته و سپس هر 14 روز تجویز می شود.
دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی فرد است و برای کودکان ،بر اساس وزن آنها می باشد.
بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید. قطع ناگهانی دارو، می تواند باعث تشدید برخی عارضه ها شود، بنابراین لازم است ابتدا میزان دوز دارو به تدریج کاهش یابد. اگر دریافت دارو را متوقف کنید، امکان دارد لازم باشد حداقل 8 یا 12 هفته تحت نظر پزشک باشید تا اطمینان حاصل کنید که وضعیت عمومی فرد بدتر نمی شود. برای جزئیات بیشتر و مراقبت از بیمار با پزشک مشورت کنید.
در صورت عدم بهبود و بدتر شدن شرایط، پزشک معالج خود را در جریان امور قرار دهید.
عوارض جانبی
سردرد، خستگی، اسهال، حالت تهوع / استفراغ یا درد عضلانی می تواند از عوارض این دارو باشند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله علائم عفونت (مانند تب، سرفه مداوم / گلودرد، ادرار دردناک / مکرر)، گرفتگی عضلات، تورم دست / مچ پا / پا، ضربان قلب سریع، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار) را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش/ تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.
موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
موارد احتیاطی و منع مصرف
پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز اطلاع دهید، خصوصاً: موارد زیر:
قبل از جراحی، به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید که از این دارو استفاده می کنید.
اكولیزوماب احتمال ابتلا به برخی از عفونت ها (مانند سوزاک) را بیشتر می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک مشورت کنید.
امکان دار نیاز باشد قبل از شروع مصرف این دارو در برابر عفونت های خاص واکسینه شوید. بدون موافقت پزشک از انجام واکسیناسیون دیگر خودداری کنید و از تماس با افرادی که اخیراً واکسن فلج اطفال یا واکسن آنفولانزا از طریق بینی دریافت کرده اند خودداری کنید.
در دوران بارداری، این دارو باید فقط در موارد ضروری استفاده شود. در مورد خطرات استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.
انتقال این دارو به شیرمادر مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید
تداخلات دارویی
تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.
سوء مصرف
در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
توجه
تست های آزمایشگاهی یا پزشکی (مانند سطح LDH، عملکرد کلیه، شمارش کامل خون، فشار خون) باید به طور دوره ای در طول درمان و به مدت 8 یا 12 هفته پس از قطع درمان انجام شود تا پیشرفت شخص یا عوارض جانبی بررسی شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید.
کارت ایمنی بیمار با لیستی از علائمی که باید مراقب آن باشید به فرد ارائه می شود. هنگام دریافت این دارو و به مدت 3 ماه پس از قطع مصرف دارو، کارت ایمنی بیمار را همیشه همراه داشته باشید. در صورت بروز هر یک از علائم ذکر شده، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
دوز فراموش شده
دریافت هر دوز از این دارو طبق تجویز اهمیت زیادی دارد. اگر یک دوز را فراموش کردید، بلافاصله از پزشک یا داروساز خود بخواهید تا یک برنامه جدید تجویز کند.
نگهداری
قابل استفاده نیست این دارو در کلینیک تجویز می شود و در خانه نگه داری نمی شود.