موارد مصرف
بنرالیزوماب به همراه سایر داروها جهت کنترل و پیشگیری از علائم (مانند خس خس سینه و تنگی نفس) ناشی از آسم استفاده می شود. کنترل کردن علائم آسم این امکان را می دهد تا فرد فعالیت های عادی خود را حفظ کرده و از هدر رفتن زمان در محل کار یا مدرسه جلوگیری کند.
بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. این دارو بلافاصله عمل نمی کند و نباید جهت تسکین حملات ناگهانی آسم از آن استفاده کرد. در صورت بروز حملات آسم، از اسپری تنفسی تسکین دهنده با اثرگذاری بالا، مطابق تجویز پزشک استفاده شود.
زمان و نحوه مصرف
پیش از هر بار مصرف دارو، راهنمای مصرف دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.
این دارو زیر پوست در قسمت بالایی بازو، ران یا شکم تزریق می شود که مطابق دستور پزشک، معمولاً هر ۴ هفته یکبار برای ٣ دوز اول و سپس هر ٨ هفته یکبار، صورت می گیرد.
اگر از دستگاه تزریق خودکار استفاده می کنید، قبل از مصرف، آن را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید حداقل ٣٠ دقیقه در دمای اتاق گرم شود. این دارو را به هیچ وجه به روش های دیگر، از جمله گرم کردن در مایکروویو یا قرار دادن در آب گرم، گرم نکنید. از تکان دادن دارو خودداری شود. قبل از مصرف این محصول، ظاهر آن را از نظر شفافیت، وجود ذرات ریز یا تغییر رنگ بررسی کنید. در صورت وجود هریک از این عوامل، از مایع استفاده نکنید.
قبل از تزریق هر دوز، محل تزریق را با پنبه الکلی تمیز کنید. هر بار محل تزریق را تغییر دهید تا جراحت زیر پوست کاهش یابد. دارو را به قسمتهایی از پوست که حساس، کبود شده، پوسته پوسته یا سفت هستند، تزریق نکنید.
چگونگی نگهداری و دور انداختن لوازم پزشکی را، به روشی ایمن، بیاموزید.
در طول درمان یا حتی چند روز پس از درمان، امکان بروز واکنش های آلرژیک جدی وجود دارد. نظارت دقیق توسط پزشک می تواند این خطر را کاهش دهد. در صورت ابتلا به واکنش های آلرژیک جدی، احتمالا درمان متوقف می شود. در صورت تورم صورت، زبان، گلو، اختلال درتنفس، راش پوستی یا کهیر، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
بیشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو، تقویم خود را علامت گذاری کنید تا از زمان دریافت دوز بعدی مطلع شوید.
از قطع داروهای کورتونی تا زمانی که پزشک تجویز نکرده باشد، خودداری شود. در برخی بیماری ها (مانند آسم، آلرژی ها)، قطع ناگهانی دارو، می تواند شرایط را وخیم تر کند. اگر مصرف داروی کورتونی به صورت ناگهانی متوقف شود، ممکن است علائم ناشی از قطع مصرف دارو(مانند ضعف، کاهش وزن، حالت تهوع، درد عضلانی، سردرد، خستگی، سرگیجه) نیز پدیدار شوند. جهت کمک به جلوگیری از بروز علائم ناشی از قطع مصرف دارو، پزشک می تواند به آرامی دوز داروی کورتون را بعد از شروع استفاده از بنرالیزوماب کاهش دهد. در صورت بروز عوارض ناشی از قطع مصرف دارو، فورا پزشک خود یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.
در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.
عوارض جانبی
امکان بروز سر درد وجود دارد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش یا تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.
موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
موارد احتیاطی و منع مصرف
پیش از مصرف دارو، در صورت حساسیت به آن یا هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص عفونت های ایجاد شده توسط کرم ها (عفونت های انگلی) مطلع سازید.
تمام داروهای مصرفی خود را (از جمله داروهای با نسخه، بی نسخه و محصولات گیاهی) پیش از جراحی به پزشک و یا دندان پزشک خود اطلاع دهید.
هنگام بارداری، این دارو تنها در زمان نیاز مصرف شود. به همین دلیل باید در مورد خطرات و مزایای آن با پزشک صحبت شود.
انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست، بنابراین پیش از شیردهی با پزشک مشورت کنید.
تداخلات دارویی
تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.
سوء مصرف
در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
توجه
این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.
تمام قرارهای پزشکی و آزمایشگاهی انجام شوند.
از تماس با موادی که ممکن است از طریق ایجاد تحریک یا واکنش آلرژیک مشکل تنفسی را وخیم تر کنند، مانند دود سیگار، گرده، کرک های ریزحیوانات خانگی، گرد و غبار و قارچ ها بپرهیزید.
نحوه استفاده از پیک فلومتر (وسیله ای مناسب جهت اندازه گیری حجم تنفسی که شاخص مهمی برای تشخیص سلامت ریه ها می باشد) را بیاموزید تا بتوانید به صورت روزانه از آن استفاده کنیدو وخیم تر شدن مشکلات تنفسی (مانند قرار گرفتن نشانگر آن در محدوده زرد یا قرمز، افزایش استفاده از اسپری های تسکین دهنده با اثرگذاری بالا) را فورا گزارش کنید.
از آنجایی که ویروس آنفلولانزا قادرست مشکلات تنفسی را تشدید کند، از پزشک خود یا پزشک داروخانه در مورد تزریق سالیانه ی واکسن آنفلولانزا سوال کنید.
دوز فراموش شده
اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.
نگهداری
دستگاه تزریق خودکار در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت در ظرف اصلی دارو نگهداری شود. از یخ زدن دارو خودداری شود. در صورت لزوم، بسته ی باز نشده دارو را می توان تا ١۴ روز در دمای اتاق نگهداری کرد. در صورت خروج دستگاه تزریق خودکار از یخچال، طی ١۴ روز از آن استفاده کنید و پس از آن دارو را دور بریزید. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.
دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.