ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

ترانگزامیک اسید Tranexamic Acid

نام های تجاری: لیستدا ترنسید

موارد مصرف داروی ترانگزامیک اسید

نام تجاری : لیستدا

نام عمومی : ترانگزامیک اسید

ترانگزامیک اسید

از ترانگزامیک اسید برای درمان خونریزی های سنگین در دوران قاعدگی استفاده می شود‌. این دارو با تجزیه لخته های خون از ایجاد خونریزی طولانی مدت پیشگیری می کند. ترانگزامیک اسید به طبقه ای از داروها که تحت عنوان آنتی فیبرینولیتیک ها شناخته می شوند، تعلق دارد.

ترانگزامیک اسید هورمون به شمار نمی آید بنابراین سایر علائم قاعدگی یا پیش قاعدگی را درمان نخواهد کرد.این دارو باعث توقف قاعدگی نمی شود و جز داروهای ضد بارداری نیز محسوب نمی شود و همچنین نمی تواند در برابر بیماری های جنسی مقاربتی محافظتی ایجاد کند.

موارد مصرف داروی ترانگزامیک اسید

زمان و نحوه مصرف کپسول ترانگزامیک اسید

پیش از شروع دارو یا در هر بار شروع مجدد آن، برگه راهنما دارو و دستورالعمل استفاده از آن را مطالعه نمایید.در صورت داشتن هر گونه سوالی، آن را از پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه بپرسید.

این دارو بنابر توصیه پزشک به شکل قرص و معمولاً ۲ الی ۳ بار در روز(صبح، بعد از ظهر، هنگام خواب) مصرف می شود.قرص را ببلعید و از جویدن و خرد کردن آن امتناع کنید.تا زمانی که دوران قاعدگی تان شروع نشده است قرص را مصرف نکنید. همچنین از این دارو نباید بیشتر از ۵ روز استفاده کرد.

دوز دارو بر اساس شرایط پزشکی فرد بیمار و میزان پاسخ دهی او به درمان تعیین خواهد شد.بیشتر از ۳ قرص در طول ۲۴ ساعت، مصرف نکنید.در صورت ایجاد هر گونه مشکلات چشمی یا تغییرات در بینایی، مصرف دارو را قطع کنید و فوراً به پزشکتان مراجعه کنید.

در صورت ایجاد هر گونه تغییری در الگوی خونریزی یا تداوم یافتن و تشدید خونریزی های سنگین، می بایست به پزشک مراجعه شود.

عوارض جانبی داروی ترانگزامیک اسید

حالت تهوع، استفراغ، اسهال و درد های عضلانی از عوارض جانبی استفاده از این دارو هستند.در صورت تداوم یافتن یا تشدید هر یک از این علائم، فوراً به پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه، اطلاع دهید.

عوارض جانبی داروی ترانگزامیک اسید

پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع این دارو از عوارض جانبی آن بیشتر است.بیشتر افراد با مصرف این دارو دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.

در صورت مشاهده عوارض جانبی مانند مشکلات چشمی و پلکی، فوراً پزشکتان را در جریان قرار دهید.

در مواقع نادر این دارو باعث ایجاد مشکلات خطرناک و ایجاد لخته خون می شود.

در صورت وقوع هر یک از عوارض جانبی خطرناک اما نا محتمل زیر مصرف دارو را متوقف کنید و به دنبال امدادهای فوری پزشکی باشید: سرفه های آمیخته با خون، غش کردن، ایجاد تورم/درد‌ نواحی کشاله ران و ساق پا و گرم شدن آن نواحی، ایجاد تورم/ضعف/قرمزی و درد در بازوها و پاها، نشانه های سکته(مانند احساس ضعف در یک طرف بدن، لکنت زبان، تغییرات بینایی ناگهانی، گیجی)، تغییرات بینایی(مانند تغییرات در دیدن رنگ ها، کاهش بینایی، نابینایی).

واکنش جدی آلرژیک نسبت به این محصول، به ندرت رخ می دهد.اما در صورت مشاهده علائم واکنش های آلرژیک که در زیر آورده شده است، به دنبال امداد های فوری پزشکی باشید: ایجاد راش، خارش، تورم(مخصوصاً در صورت، گلو، زبان)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی.

البته موارد مذکور، تمام عوارض جانبی ناشی از این واکنش های آلرژیک را در بر نمی گیرد.اگر متوجه هر نشانه ای شده اید که در لیست بالا آورده نشده است، با پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.

موارد احتیاطی و منع مصرف قرص ترانگزامیک اسید

در صورت داشتن آلرژی به داروی ترانگزامیک اسید یا هر نوع آلرژی دیگری، پیش از شروع مصرف دارو، این موضوع را به اطلاع پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه برسانید.این دارو حاوی اجزا غیرفعالی است که موجب ایجاد واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر می شوند.برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

پیش از شروع مصرف این دارو، پزشکتان را از سوابق پزشکی خود مخصوصاً موارد زیر، مطلع سازید: خونریزی در ناحیه مغز (خونریزی زیر عنکبوتیه)، ایجاد لخته های خون در پاها، ریه ها، مغز و چشم ها، بیماری های قلبی خاص(مانند ضربان نامنظم قلب، مشکلات دریچه قلب)، مشکلات لخته شدن خون، بیماری های کلیوی(مانند خون در ادرار)، خونریزی های نامنظم بدون داشتن دلایل مشخص در دوران قاعدگی.

پیش از انجام هرگونه جراحی، نام تمامی داروهای مصرفی خود (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را نوشته و در اختیار پزشک یا دندانپزشکتان قرار دهید.

این دارو معمولاً در دوران قاعدگی مصرف می شود بنابراین در دوران بارداری نمی توان از آن استفاده کرد و در این دوران تنها در مواقع ضروری و لازم از این دارو استفاده می شود.درباره فواید و ضررهای استفاده از این دارو در طول بارداری، با پزشکتان مشورت کنید.

این دارو می تواند وارد شیر مادر شود. پیش از شیردهی با پزشکتان مشورت کنید.

تداخل های دارویی ترانگزامیک اسید

تداخل های دارویی نحوه عملکرد داروها را تغییر می دهند و عوارض جانبی خطرناکی نیز ایجاد خواهند کرد. البته در این متن تمامی عوارض جانبی ناشی از داروی ترانگزامیک اسید آورده نشده است.نام همه داروهای مصرفی (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را بنویسید و در اختیار پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه قرار دهید.

بدون تائید پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و همچنین به هیچ وجه میزان آنها را نیز تغییر ندهید.

برخی از داروهایی که با ترانگزامیک اسید تداخل دارویی ایجاد می کنند عبارتند از: رقیق کننده های خون (داروهای ضد انعقادی مانند وارفارین، هپارین)، داروهایی که از ایجاد خونریزی پیشگیری می کنند (مانند کمپلکس های فاکتور ایکس)، غلیظ کننده های ضد انعقادی بازدارنده، استروژن ها، کنترل کننده های هورمونی بارداری (مانند چسب بارداری، قرص، حلقه)، تیبولون، تریتونوئین.

از آنجاییکه برخی از داروها حاوی مسکن یا کاهش دهنده تب هستند (داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند آسپیرین، ایبوپروفن وناپروکسن ) و ممکن است که خطر ایجاد خونریزی را افزایش دهند، بنابراین می باسیت پیش از مصرف هرگونه داروی با نسخه یا بدون نسخه، برچسب روی آن را مطالعه کرد. آسپیرین با دوز پایین هنگامی مصرف می شود که برای دلایل خاصی(مانند حملات قلبی یا پیشگیری از سکته)‌توسط پزشک تجویز شود(معمولا در دوز ۳۲۵-۸۱ میلی گرم بصورت روزانه). برای کسب اطلاعات بیشتر، با پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه صحبت کنید.

سوءمصرف داروی ترانگزامیک اسید

اگر فردی بیش از اندازه از این دارو استفاده کند، دچار علائمی مانند غش کردن و دشواری در تنفس می شود. در این هنگام با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. سایر علائم سوءمصرف دارو عبارتند از: سرگیجه شدید و استفراغ.

توجه

هرگز این دارو را بصورت سر خود به دیگران تجویز نکنید.

از انجام منظم آزمایش های پزشکی دوره ای (مانند تست های کلیوی و معاینات چشمی) غافل نشوید.انجام این آزمایش ها می توانند به ارزیابی صحیح از میزان بهبودی یا بروز عوارض جانبی کمک کنند.برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشکتان مشورت کنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کرده اید به محض به خاطر آوردن، آن را مصرف کنید.اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید.همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را ۲ برابر نکنید.

نگهداری

 دارو را در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. آن را در داخل حمام و دستشویی نگه ندارید. همواره همه داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

هیچ گاه داروها را در داخل توالت یا فاضلاب نیندازید مگراینکه در دستورالعمل استفاده از دارو ذکر شده باشد.

در صورت منقضی شدن دارو یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب، آن را دور بیندازید.



با قوانین سین سا موافقم.
ثبت درخواست
ثبت سفارش