ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

تپروتوموماب Teprotumumab

نام های تجاری: تپزا

موارد مصرف

از این دارو برای درمان عارضه های چشمی ناشی از بیماری های تیروئید که به بیماری چشم گریوز نیز شناخته می‌شود؛ استفاده می‌شود. تپروتوموماب متعلق به گروه داروهای آنتی بادی مونوکلونال می‌باشد. به صورت دقیق مشخص نیست که این دارو چگونه عمل می‌کند، اما ممکن است به بهبود علائمی مانند احساس سوزش یا برافروختگی در چشم، قرمزی یا تورم بخش سفید چشم ( ملتحمه‌ی چشم)، پارگی بیش از حد یا خشکی چشم، تورم پلک‌ها، حساسیت به نور، ورم چشم یا دید دوتایی کمک کند.

زمان و نحوه مصرف

این دارو با تزریق سیاهرگی توسط پزشک متخصص و با تجویز پزشک معمولا هر سه هفته و در هشت دوز، مورد استفاده قرار می‌گیرد. تزریق این دارو معمولا به مدت 60 تا 90 دقیقه انجام می‌شود. میزان دوز آن نیز بسته به شرایط پزشکی، وزن و واکنش به درمان نیز متفاوت است.

بشترین اثربخشی دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. بنابراین برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف دارو ، علامت گذاری در تقویم می‌تواند به شما کمک کند. 

درصورت عدم بهبود شرایط یا بدتر شدن آن ؛ به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

 اسپاسم عضلات، حالت تهوع، خستگی، ضعف، تغییر یا کاهش در شنوایی، تغییر در قوه چشایی( تغییر در طعم غذا)، یا خشکی پوست این موارد ممکن است بعد از استفاده از این دارو ایجاد شود. در صورت ماندگاری یا بدتر شدن این عوارض به پزشک یا داروساز خود سریعا اطلاع دهید.

عوارض مربوط به تزریق نیز می‌تواند افزایش فشار خون، افزایش سرعت ضربان قلب، احساس گرما، سردرد و درد عضلانی باشد. در صورت بروز هر یک از این نشانه ها به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک ممکن است شما را به مصرف سایر داروها (مانند استامینوفن، آنتی هیستامین) قبل از هر دوز توصیه کند تا خطر عوارض جانبی را کاهش دهد.

امکان ریزش موقت مو نیز وجود دارد. رشد طبیعی مجدد مو نیز باید پس از پایان دوره درمان به حالت طبیعی خود بازگردد. این را به خاطر داشته باشید که پزشک شما این دارو را برایتان تجویز کرده است زیرا تشخیص داده که مزایای این دارو برای شما بسیار بیشتر از خطر عوارض جانبی آن است. در واقع حتی اکثر افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند؛ عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت بروز هر گونه عوارض جدی شامل: مشکلات روده( مانند اسهال، مدفوع خونی، درد یا گرفتگی شکم یا بی اختیاری در ادرار) به پزشک خود سریعا اطلاع دهید.

این دارو به ندرت ممکن است میزان قند خون را که می‌تواند باعث بیماری دیابت یا بدتر شدن آن شود؛ افزایش دهد.در صورت بروز نشانه های قندخون بالا مانند افزایش تشنگی یا ادرار بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید. اگر از قبل مبتلا به بیماری دیابت هستید؛ قندخون خود را به صورت منظم و طبق دستورالعمل بررسی کنید و نتیجه آن‌را به پزشک خود اطلاع دهید. احتمالا نیاز باشد پزشک شما داروی دیابت، برنامه ورزشی یا رژیم غذایی شما را تنظیم کند.

امکان واکنش آلرژیک جدی به این دارو بسیار نادر و کم است. با این وجود در صورت مشاهده هر گونه نشانه هایی از واکنش‌های آلرژیک جدی شامل جوش یا دانه‌های پوستی، خارش یا تورم( به خصوص صورت ، زبان، گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفس، فورا به پزشک مراجعه کنید.

توجه داشته باشید که این لیست کامل و جامعی از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر عوارضی متفاوت با آن چه در بالاتر لیست شده است، مشاهده کردید؛ با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

موارد احتیاطی و منع منصرف

قبل از استفاده از تپروتوماباب، اگر به آن آلرژی دارید یا حتی اگر آلرژی به دارو یا ماده دیگری دارید به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. این محصول ممکن است دارای مواد غیرفعالی است که می‌توانند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر باشد. برای جزئیات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را خصوصا مشکلات روده ( مانند بیماری‌های التهابی روده) یا دیابت با پزشک یا داروساز خود در میان بگذارید.

قبل از انجام جراحی، کلیه داروهایی که استفاده می‌کنید( شامل داروهای تجویز شده، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک یا دندان‌پزشک خود بگویید.

درصورتی که باردار هستید یا قصد دارید باردار شوید؛ به دکتر خود اطلاع دهید. مادامی که از تپروتوماباب استفاده می‌کنید؛ نباید باردار شوید چرا که این دارو ممکن است به جنین یا نوزاد متولد نشده آسیب برساند. درصورتی که در سنین زایمان و باروری از این دارو استفاده شده ویا 6 ماه از آخرین دوز مورد استفاده آن گذشته باشد ؛ باید درباره روش‌های قابل اطمینان جلوگیری از بارداری پرس و جو شود و در صورت لزوم از بارداری پیشگیری شود. اگر در زمان استفاده از این دارو باردار شدید؛ بلافاصله با پزشک خود درباره مزایا و خطرات آن صحبت کنید.   

این که امکان انتقال این دارو به شیر مادر وجود دارد مشخص نیست؛ پس قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی  

تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی تپروتوموماب را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.

سوء مصرف

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

ممکن است حین مصرف این دارو ؛ تست های ازمایشگاهی یا پزشکی( همچون معاینه‌های چشم) انجام شود. تمام معاینات پزشکی و آزمایشگاهی را انجام دهید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز  بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

غیر قابل اجرا می باشد.



با قوانین سین سا موافقم.
ثبت درخواست
ثبت سفارش