ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

فلوتیکازون Fluticasone

نام های تجاری: فلوونت آرنوییتی الیپتا فلوتیزوکس فلوهیل فلیکسوتاید کاتوسین Flovent HFA Flovent Flovent Rotadisk Flovent Diskus (obsolete) ArmonAir RespiClick 55 ArmonAir RespiClick 113 ArmonAir RespiClick 232 ArmonAir Digihaler (بیشتر)

موارد مصرف

از فلوتیکازون برای کنترل و پیشگیری علائم ناشی از آسم (مانند خس خس سینه و تنگی نفس) استفاده می شود. کنترل علائم آسم به انجام فعالیت های نرمال کمک می کند و زمان از دست رفته در مدرسه یا محل کار را کاهش می دهد. فلوتیکازون به طبقه ای از داروها که تحت عنوان کورتیکواستروئید شناخته می شوند، تعلق دارد. عملکرد این داروها به این صورت است که تورم و التهاب مجاری هوایی را کاهش می دهند و در نتیجه باعث تسهیل تنفس می شوند.


بیشترین اثر بخشی این دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. فلوتیکازون به صورت فوری عمل نمی کند و برای استفاده هنگام حملات آسمی ناگهانی مناسب نیست. در صورت بروز این حملات، از اسپری های استنشاقی سریع الاثر (مانند آلبوترول که در بعضی از کشورها تحت عنوان سالبوتامول شناخته می شود) استفاده کنید.

زمان و نحوه مصرف

پیش از مصرف این دارو یا هر بار شروع مجدد آن، دستورالعمل استفاده از آن را، مطالعه کنید و در صورت داشتن هرگونه سوالی، آن را از پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه بپرسید.
این اسپری دارویی را بنابر توصیه پزشک، از طریق دهان به داخل ریه هایتان بکشید. یکبار مصرف از این اسپری در روز کافی است. دوز این دارو با توجه به سطح بیماری و روند پاسخگویی به درمان، تعیین می شود. در هر بار استفاده از دارو، آن را به طور عمیق استنشاق کنید تا دارو به صورت کامل وارد ریه هایتان شود. ممکن است که هنگام استفاده از این دارو، مزه آن را نیز حس کنید. این یک امر عادی است، در این هنگام دارو را از دهانتان خارج نکنید.
اگر همراه با این اسپری، اسپری های استنشاقی دیگری نیز مصرف می کنید، بین استفاده از هریک از آنها، حداقل ۱دقیقه فاصله بگذارید و سپس از دارو کورتیکواستروئیدی بعدی استفاده کنید.


پس از هر بار استفاده از اسپری های استنشاقی برای پیشگیری از ایجاد عوارضی مانند خشکی دهان، گرفتگی صدا و عفونت های مخمری در حال توسعه داخل دهان، با آب غرغره کنید و دهانتان را با آن بشویید. به یاد داشته باشید که این آب را قورت ندهید.
بیشترین اثر بخشی این دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. اگر از این دارو در فواصل زمانی مساوی استفاده شود، عملکرد بهتری از خود نشان خواهد داد. برای وقوع این امر، هر روز در یک زمان خاص از این دارو استفاده کنید. بدون مشورت تائید پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و همچنین به هیچ وجه میزان آنها را نیز تغییر ندهید.
اگر در حال استفاده منظم از کورتیکواستروئید های دیگری (مانند پردنیزون) هستید، بدون مشورت و راهنمایی پزشک آنها را قطع نکنید. زیرا قطع ناگهانی این دارو ها باعث تشدید علائم بیماری هایی مانند آسم و آلرژی می شود.
همچنین در صورت قطع ناگهانی دارو، علائمی مانند علائم ترک اعتیاد را نیز، تجربه خواهید کرد. این علائم عبارتند از: ضعف، از دست دادن وزن، حالت تهوع، درد عضلانی، سردرد، خستگی و سرگیجه. برای پیش گیری از ایجاد این علائم، پزشک (پس از شروع استفاده از فلوتیکازون) دوز داروهایی که از قبل مصرف می کردید را به تدریج، کم می کند. در صورت مشاهده مجدد این علائم فورا به پزشک خود اطلاع دهید یا بخش موارد احتیاطی و منع مصرف در دستورالعمل استفاده از دارو را، مطالعه کنید.
ممکن است که ۲هفته یا بیشتر طول بکشد تا نتیجه استفاده از این دارو را ببینید. در صورت بهبود نیافتن علائم یا بدتر شدن آنها، با پزشک خود مشورت کنید.
به یاد داشته باشید که از کدام داروهایتان باید به صورت روزانه (داروهای کنترل کننده) و از کدامیک از آن ها درهنگام بروز مشکلات تنفسی ناگهانی (اسپری های استنشاقی سریع الاثر) استفاده کنید.
در صورت مشاهده علائم زیر فوراً به پزشک مراجعه نمایید: ایجاد سرفه های شدید یا بدتر شدن سرفه های قبلی، تنگی نفس، خس خس سینه، افزایش خلط، بدتر شدن نتایج آزمایش های عملکرد ریوی، بیدار شدن از خواب شبانه به دلیل وجود مشکلات تنفسی، استفاده بیش از اندازه از اسپری های استنشاقی (بیش از ۲بار در هفته) ، تاثیر نکردن اسپری های استنشاقی. بیاموزید که چه مواقعی می توانید مشکلات تنفسی ناگهانی را توسط خودتان درمان کنید و چه زمانی نیاز به استفاده از امداد های فوری پزشکی دارید.

عوارض جانبی

خشکی و التهاب گلو، گرفتگی صدا، سرفه هایی که منجر به استفاده از دارو می شود، از عوارض جانبی این دارو هستند. در صورت تداوم یا تشدید این علائم، فوراً به پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه مراجعه کنید.
پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
در صورت مشاهده هر کدام از عوارض جانبی زیر، فوراً به پزشک معالجتان مراجعه کنید: ایجاد لکه های سفید در داخل دهان و بر روی زبان، علائم عفونت (مانند تب، لرز، گلو درد مزمن) ، تغییرات روحی روانی (مانند اضطراب، افسردگی، افکار خودکشی) ، مشکلات بینایی، افزایش تشنگی و دفع ادرار، ایجاد خون ریزی و کبودی سریع و استخوان درد.
در مواقع بسیار نادر بلافاصله پس از استفاده از این دارو، مشکلات تنفسی و خس خس سینه شدید و ناگهانی پیش می آید. در صورت وقوع این اتفاق از اسپری های استنشاقی سریع الاثر استفاده کنید و بلافاصله به دنبال امدادهای فوری پزشکی باشید.
در موارد نادر، این دارو باعث ایجاد واکنش های شدید آلرژیک می شود. در صورت مشاهده هر گونه از علائم زیر به دنبال امداد های فوری پزشکی باشید: ایجاد راش (جوش) ، خارش، تورم (مخصوصاً در صورت، زبان و گلو) ، سرگیجه و مشکلات تنفسی شدید.
البته موارد مذکور تمام عوارض جانبی این دارو را در بر نمی گیرد. اگر متوجه علائم دیگری نیز شده اید، به پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

موارد احتیاطی و منع مصرف

در صورت داشتن آلرژی به داروی فلوتیکازون یا آلرژی های دیگر، این موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. این دارو حاوی اجزا غیر فعالی (پروتئین شیر) است که می تواند منجر به ایجاد آلرژی یا عوارض دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر، به پزشک داروخانه مراجعه نمایید.
پیش از مصرف این دارو، پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود مخصوصاً موارد زیر، مطلع سازید: ابتلا به عفونت چه در حال و چه در گذشته (مانند توبرکلوسیز و هرپس) ، پوکی استخوان، مشکلات چشمی (مانند آب مروارید یا آب سیاه) و بیماری های کبدی.
اگر طی ۱۲ ماه گذشته، در حال مصرف کورتیکواستروئیدهای خوراکی (مانند قرص پردنیزون) یا استنشاقی بوده اید یا مدت طولانی است که از این محصول در دوزهای بالاتر از حد معمول استفاده می کنید، ممکن است که فشار زیادی بر بدنتان وارد شده باشد. بنابراین پیش از هرگونه عمل های جراحی یا درمان های اورژانسی یا ابتلا به بیماری و جراحت های جدی، این مسئله را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید. در صورت داشتن خستگی و یا کاهش وزن غیر معمول و بیش از حد نیز، موضوع را به اطلاع پزشک معالجتان برسانید. همواره دستبند شناسه پزشکی تان (که بر روی آن نوشته شده است که در حال استفاده از داروهای کورتیکواستروئیدی هستید یا قبلاً بوده اید) را همراه با خود داشته باشید.
قبل از انجام هر گونه عمل جراحی، نام تمامی داروهای مصرفی تان (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را، به اطلاع پزشک یا دندان پزشک خود برسانید.
این دارو می تواند علائم ناشی از عفونت را پنهان کند که این امر احتمال ابتلا شما به عفونت را افزایش خواهد داد یا عفونت فعلی شما را بدتر خواهد کرد. بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به عفونت دست هایتان را همواره بشویید و از تماس با افرادی که مبتلا به عفونت های مسری (مانند آبله مرغان، سرخک و آنفولانزا) هستند، خودداری کنید. اگر در معرض ابتلا به عفونت های مختلف هستید با پزشکتان مشورت کنید.
در صورت استفاده طولانی مدت از این داروها، رشد کودک بطور موقت کاهش پیدا می کند. اگرچه کنترل ضعیف بیماری آسم نیز می توانند باعث ایجاد این عارضه شود. برای چکاپ و بررسی قد فرزندتان، بطور منظم به ملاقات پزشک بروید.
در طول بارداری تنها در صورت لزوم از این داروها استفاده کنید. درباره فواید و ضرر های استفاده از این دارو در دوران باردای، با پزشکتان مشورت کنید.
اثر این دارو در زنان شیرده هنوز مشخص نیست. قبل از مصرف این دارو در هنگام شیردهی، با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی

تداخل های دارویی ممکن است که عملکرد دارو ها را تغییر دهند و یا عوارض جانبی خطرناکی بوجود بیاورند. نام تمام داروهای مصرفی تان (داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به اطلاع پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه برسانید.
بدون تائید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید و همچنین به هیچ وجه میزان آنها را نیز تغییر ندهید.
بعضی از داروها می توانند باعث حذف فلوتیکازون از بدن شوند که این امر بر عملکرد فلوتیکازون، تاثیرگزار است. این داروها عبارتند از: بوسپرویر، پروتئاز های مهار کننده اچ آی وی (مانند لوپیناویر، ریتوناویر) ، ضد قارچ های آزول (مانند کتوکونازول) و غیره.

سوء مصرف

اگر شخصی در اثر سوء مصرف دارو غش کرد و یا دچار دشواری در تنفس شد، فوراً با فوریت های فوری پزشکی تماس بگیرید.

توجه

این دارو را به صورت سر خود به دیگران تجویز نکنید.
تست های آزمایشگاهی و پزشکی (مانند اندازه گیری سطح کورتیزول خون، عملکرد ریه ها، معاینه چشم ها و آزمایش تراکم استخوان) را به منظور کنترل پیشرفت بیماری و بررسی کردن عوارض جانبی، به صورت دوره ای انجام دهید.
نحوه استفاده از دستگاه دم سنج را بیاموزید، از آن بصورت روزانه استفاده کنید و در صورت مشاهده مشکلات تنفسی ( مانند افزایش استفاده از اسپری های استنشاقی سریع الاثر) فوراً موضوع را به پزشک اطلاع دهید.
از قرار گرفتن در معرض مواد محرک و آلرژی زا مانند: دود سیگار، گرده گیاهان، موی حیوانات خانگی، گرد و خاک و کپک ها، خودداری کنید زیرا این مواد مشکلات تنفسی را تشدید می کنند. از آنجاییکه بیماری آنفولانزا هم می تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی شود، از پزشک خود بخواهید که واکسن سالیانه آنفولانزا را به شما تزریق کند.
این دارو، در صورت استفاده طولانی مدت در بزرگسالان، خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. درباره درمان های رایج پوکی استخوان، با پزشکتان مشورت کنید. ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند ورزش هایی که باعث استحکام استخوان ها می شوند، ترک سیگار، محدود کردن مصرف الکل و داشتن رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین دی، به سلامت استخوان کمک می کند. همچنین ممکن است که به استفاده از کلسیم و مکمل های ویتامین دی، نیاز پیدا کنید. برای پیشگیری از ابتلا فرزندانتان به پوکی استخوان در آینده، آنها را به ورزش کردن و داشتن یک رژیم غذایی سالم (غنی از کلسیم) تشویق کنید.

دوز فراموش شده

اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید به محض به خاطر آوردن، آن را مصرف کنید‌. اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی دوز دارو را دو برابر نکنید.

نگهداری

دارو را در دمای اتاق و در محلی خشک و دور از رطوبت، گرما و نور خورشید، نگه دارید. این دارو را در حمام و دستشویی نگهداری نکنید. دارو را ۶ هفته پس از باز کردن پوشش آلمینیومی اش یا پس از اتمام آن، دور بیندازید. همچنین همواره همه داروهایتان را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی تان قرار دهید.
هیچ گاه داروها را داخل توالت یا فاضلاب نیندازید مگر اینکه در دستورالعمل استفاده از دارو، ذکر شده باشد. همچنین در صورت منقضی شدن این محصول و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب، آن را دور بیندازید.



با قوانین سین سا موافقم.
ثبت درخواست
ثبت سفارش