موارد مصرف
از كاریزوپرودول برای درمان درد و ناراحتی های عضلانی به طور كوتاه مدت استفاده می شود. این دارو معمولاً همراه با استراحت، فیزیوتراپی و سایر روشهای درمانی استفاده شده و با کمک به شل شدن عضلات عمل می کند.
زمان و نحوه مصرف
طبق دستور پزشک این دارو را به صورت خوراکی به همراه غذا یا به تنهایی مصرف کنید. میزان مصرفی دارو و تعداد دفعات مصرف آن را افزایش ندهید و از طولانیتر کردن مدت زمان مصرف دارو نسبت به تجویز پزشک، خودداری کنید. این امر نه تنها موجب تسریع روند بهبود نشده، بلکه خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش میدهد.
دوز مصرفی دارو طبق شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ بدن به درمان تعیین می شود. این دارو جز مواردی که توسط پزشک تجویز شده باشد، فقط باید به صورت کوتاه مدت (به مدت 3 هفته یا کمتر) استفاده شود.
در صورت توقف ناگهانی مصرف این دارو، ممکن است علائمی مانند: گرفتگی معده، مشکل خواب، سردرد، حالت تهوع داشته باشید. برای کمک به جلوگیری از این علائم، پزشک ممکن است دوز را به آرامی کاهش دهد. اگر به مدت طولانی یا در دوزهای بالا از کاریزوپروادول استفاده کرده اید، بروز این علائم محتملتر است. در صورت توقف مصرف این دارو، فوراً به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
با وجود اثربخشی این دارو، ممکن است در مواردی باعث اعتیاد شود. این خطر در صورت وجود اختلال مصرف مواد (مانند سوء مصرف یا اعتیاد به مواد مخدر و الکل)، افزایش مییابد. برای کاهش خطر اعتیاد، این دارو را دقیقاً طبق دستورالعمل مصرف کنید. جزئیات بیشتر را از پزشک معالج یا پزشک داروخانه بپرسید.
در صورت تداوم یا تشدید وضعیت، پس از 2 الی 3 هفته، موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
عوارض جانبی
سرگیجه، خواب آلودگی یا سردرد میتوانند از عوارض این دارو باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از عوارض، حتماً آن را با پزشک معالج یا پزشک داروخانه مطرح کنید.
به یاد داشته باشید پزشک معالجتان این دارو را به دلیل بیشتر بودن منافع این دارو نسبت به عوارض آن برای شما تجویز کرده است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
در صورت بروز علائم گیجی، موضوع را سریعاً به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش/ تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید با جویدن، مکیدن و حل کردن دارو در دهان امکان بروز واکنشهای آلرژیک افزایش مییابد.
موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
موارد احتیاطی و منع مصرف
پیش از مصرف این دارو، در صورت حساسیت به این دارو، پروپامات،تیبامات، مبوتامات و مواد دیگر، موضوع را با پزشک معالج خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشدکه می توانند باعث بروز واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: نوعی اختلال خونی خاص (پورفیری حاد متناوب)، بیماری کلیوی، بیماری کبدی، تشنج، سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال مصرف ماده (مانند سوء مصرف یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل)، مطلع سازید.
این دارو ممکن است باعث گیجی و یا خوابآلودگی شود. همچنین مصرف الکل و ماریجوانا (شاهدانه) میتواند باعث تشدید این امر گردد. از رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، تا زمانی که بتوانید آن را در امنیت و وضعیت مساعد انجام دهید، خودداری نمایید. از مصرف نوشیدنی های الکلی خوددارینموده و در صورت استفاده از ماریجوانا (شاهدانه) با پزشک معالج خود موضوع را در میان بگذارید.
پیش از انجام جراحی،پزشک یا دندانپزشک خود را از کلیه محصولات مصرفی خود (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع نمایید.
افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه خواب آلودگی یا گیجی حساسیت بیشتری نشان دهند. این عوارض جانبی می توانند خطر زمین خوردن را افزایش دهند.
استفاده از این دارو در دوران بارداری، تنها در موارد اضطراری مجاز میباشد. در مورد مزایا و خطرات استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.
این دارو به شیر مادر منتقل شده و ممکن است اثرات نامطلوبی بر نوزاد شیرخوار بگذارد. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی می تواند نحوهی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی کاریزوپرودول را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.
در صورت استفاده از سایر داروهایی که باعث خواب آلودگی می شوند مانند: تسکین دهنده درد یا سرفه (مانند کدئین، هیدروکدون)، الکل، ماری جوانا (شاهدانه)، داروهای خواب یا اضطراب (مانند: آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، سایر داروهای شل کننده عضلات (مانند سیکلوبنزپرین، متوکاربامول) یا آنتی هیستامین ها (مانند سیتریزین، دیفن هیدرامین) موضوع را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
برچسب روی تمام داروهای خود (مانند داروهای آلرژی، سرفه و سرماخوردگی) را بررسی کنید زیرا ممکن است حاوی موادی باشند که باعث خوابآلودگی شوند. نحوه استفاده صحیح و مطمئن از این داروها را از پزشک داروخانه بپرسید.
سوءمصرف
در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا مشکلات تنفسی با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
علائم سوء مصرف دارو میتوانند به صورت خواب آلودگی شدیدیا سرگیجه، تشنج، تنفس آهسته یا کم عمق، تغییرات روحی و ذهنی (مانند: گیجی، توهم)، ناتوانی در حرکت دادن پاها یا بازوها، حرکت لرزان یا ناپایدار ، تغییرات بینایی (مانند تاری دید) باشد.
توجه
تجویز و اشتراک گذاری سرخود این دارو به دیگران خلاف قوانین بوده و از این امر خودداری نمایید.
این دارو فقط برای شرایط فعلی شما تجویز گردیده و از مصرف آن برای موارد بعدی ابتلا به بیماری خودداری نمایید. ممکن است داروی متفاوتی لازم باشد.
دوز فراموش شده
اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.
نگهداری
در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. از نگهداری دارو در حمام خودداری شود. تمام داروها باید از دسترس کودکان و حیوانات دور بمانند.
دارو ها را درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید.