موارد مصرف داروی زولادکس
از داروی زولادکس (Zoladex) برای درمان سرطان پروستات در مردان و در زنان نیز برای درمان برخی سرطان های پستان یا برخی از اختلالات رحمی (آندومتریوز) و همچنین خونریزی غیرطبیعی رحم در زنانی که نازک شدن پوشش رحم (آندومتر) رخ داده است، استفاده می شود. با پزشک خود در مورد مزایا و معایب درمان صحبت کنید. زولادکس (گوسرلین) مشابه هورمون های مترشحه در بدن (هورمون آزاد کننده هورمون لوتئینه کننده-LHRH) می باشد که می تواند هورمون تستوسترون را در مردان و هورمون استروژن را در زنان کاهش دهد. اثر Zoladex باعث کاهش یا توقف رشد برخی از سلول های سرطانی و بافت رحم که برای رشد و تکثیر به این هورمون ها نیاز دارند می شود. جهت دریافت مشاوره رایگان و یا ثبت سفارش خرید داروی زولادکس و کسب اطلاع از قیمت داروی زولادکس می توانید از لینک زیر در وبسایت سامانه سلامت سین سا اقدام نمایید.
نام عمومی: گوسرلین (ایمپلنت)
نام تجاری: زولادکس
اَشکال دارویی گوسرلین(Goserelin)
ایمپلنت زیرپوستی (۱۰.۸ میلی گرم؛ ۳.۶ میلی گرم)
زمان و نحوه تزریق زولادکس (Zoladex)
پیش از شروع مصرف گوسرلین یا در هربار شروع مجدد آن، برگه راهنمای دارو را مطالعه نمایید. می توانید سوالات خود را از پزشک معالج خود یا پزشک داروخانه بپرسید.
زولادکس، به صورت ایمپلنت (کاشت) است و در بدن فرد به آرامی هورمون آزاد می کند. این ایمپلنت توسط پزشک، و زیر پوست نیمه پایین شکم، زیر ناف قرار داده می شود. ایمپلنت طی چندین هفته یا چندین ماه کاملاً جذب می شود.
این دارو باید طبق تجویز پزشک تزریق شود. سرنگ های ۳.۶ میلی گرمی معمولاً هر ۴ هفته یکبار و سرنگ های ۱۰.۸ میلی گرمی معمولاً هر ۱۲ تا ۱۳ هفته یکبار تزریق می شوند. بیشترین اثرگذاری زولادکس، در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. به همین منظور برای فراموش نکردن نوبت مصرف، تقویم را علامت گذاری کنید تا زمان دریافت دوز بعدی را فراموش نکنید. این دارو را بدون تأیید پزشک قطع نکنید.
دوز مصرفی دارو بر اساس شرایط پزشکی فرد و میزان پاسخ دهی او به درمان، تعیین می شود.
طی هفته های ابتدایی درمان، سطح هورمون ها به جای کاهش یافتن، افزایش می یابند که پاسخی طبیعی توسط بدن به زولادکس(Zoladex) است.این امر ممکن است در چند هفته اول، علائم جدیدی را (مانند افزایش درد، افزایش دشواری ادرار در مردان) ایجاد و یا علائم فعلی را تشدید کند.در مورد این علائم، فوراً پزشکتان را مطلع سازید.
مصرف منظم این دارو باعث قطع قاعدگی می شود. در صورت ادامه یافتن قاعدگی تا ۲ ماه پس از شروع درمان با گوسرلین، فوراً پزشک خود را مطلع سازید.
معمولاً نیازی به برداشتن ایمپلنت نیست زیرا ایمپلنت به آرامی و به طور کامل در بدن جذب می شود. با این وجود، در صورت بروز عوارض جانبی جدی یا سایر مشکلات غیرمحتمل، پزشک، ایمپلنت را خارج می کند.
در صورت تشدید بیماری، پزشک خود را مطلع سازید.
عوارض آمپول زولادکس چیست؟
گرگرفتگی، سرگیجه، سردرد، افزایش تعریق، کاهش میل/توانایی جنسی، اختلال خواب، حالت تهوع، تغییر اندازه پستان، خشکی واژن، ریزش مو، درد/کبودی/خونریزی/قرمزی یا تورم در محل تزریق، می تواند از عوارض زولادکس باشد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، فوراً پزشک خود یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.
به یاد داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع این دارو از عوارض دارو زولادکس بیشتر است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
در صورت وقوع هریک از عوارض جانبی جدی زیر، فوراً پزشک خود را در جریان بگذارید: سوزش / درد در واژن، درد در هنگام رابطه جنسی (در زنان)، درد / حساسیت پستان، ایجاد/ تشدید درد استخوان، شکستگی جدید استخوان، احساس سوزش در پا و انگشتان، تورم مچ پا / ساق پا، خستگی غیرعادی، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر حجم ادرار)، درد یا تورم معده / شکم، تغییرات ذهنی / خلقی (مانند افسردگی، نوسانات خلقی، توهم).
این دارو به ندرت موجب افزایش قند خون شده که می تواند منجر به بروز دیابت یا تشدید آن شود. بروز هرگونه علائم افزایش قند خون مانند افزایش تشنگی / ادرار، را فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.در صورتی که به دیابت مبتلا هستید، قند خون خود را به طور منظم و طبق دستورالعمل بسنجید و نتایج را با پزشک در میان بگذارید، در صورت لزوم تغییراتی در داروی دیابت، برنامه ورزشی یا رژیم غذایی اعمال می شود.
در صورت وقوع هریک از این عوارض جانبی جدی، با فوریت های پزشکی تماس بگیرید: علائم حمله قلبی (مانند درد قفسه سینه/ فک/ بازوی چپ، تنگی نفس، تعریق غیرعادی)، علائم سکته مغزی (مانند ضعف در یکطرف بدن، مشکل در تکلم، تغییرات ناگهانی بینایی، گیجی)، ضربان قلب سریع / نامنظم، سرگیجه شدید، غش کردن.
به ندرت ممکن است در ساعات اولیه تا ۲ هفته پس از اولین دوز مصرف این دارو، مشکلی بسیار جدی در غده هیپوفیز (آپوپلکسی هیپوفیز) بروز کند. در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بسیار جدی زولادکس، فوراً به پزشک مراجعه کنید: سردرد شدید ناگهانی، تغییرات ذهنی / خلقی (مانند گیجی)، تغییرات بینایی، استفراغ.
در موارد نادری، به خصوص در ماه اول درمان، ممکن است در مردانی که برای درمان سرطان پروستات تحت درمان با Zoladex هستند، اختلال شدید انسداد مجاری ادراری یا مشکل نخاعی (تحت فشار قرار گرفتن) بروز کند. در صورت مشاهده هر یک از عوارض جانبی جدی زیر، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید: کمردرد شدید، بی حسی / گزگز / ضعف بازوها / پاها، عدم توانایی در حرکت، دفع دردناک / دشوار ادرار، ادرار خونی.
واکنش جدی آلرژیک به این محصول به ندرت رخ می دهد. با این حال، در صورت مشاهده علائمی همچون عارضه های پوستی، خارش، تورم (به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
موارد احتیاطی و منع مصرف گوسرلین(Goserelin)
پیش از مصرف گوسرلین در صورت حساسیت به آن و یا به هورمون های LHRH یا LHRH مانند (مانند تریپتورلین) و هر نوع حساسیت دیگری، پزشک خود یا پزشک داروخانه را در جریان قرار دهید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیر فعالی باشد که موجب واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.
همچنین قبل از مصرف گوسرلین پزشک یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص خونریزی بدون دلیل و غیر طبیعی واژینال، دیابت، مصرف طولانی مدت نوشیدنی های الکلی، استعمال دخانیات، سابقه خانوادگی یا فردی پوکی استخوان، بیماری های قلبی (مانند حمله قلبی)، کلسترول/ تری گلیسیرید بالا، سکته مغزی، مشکل انسداد مجرای ادراری (در مردان) و مشکلات نخاعی (در مردان) مطلع سازید.
در افراد مبتلا به دیابت این دارو، کنترل قند خون را دشوار می سازد. قند خون خود را به طور منظم و طبق دستورالعمل بسنجید و نتایج را با پزشک در میان بگذارید، در صورت لزوم، تغییراتی در داروی دیابت، برنامه ورزشی یا رژیم غذایی اعمال می شود.
گوسرلین می تواند بر روی ریتم قلب اثر بگذارد (طولانی شدن QT). گاهی طولانی شدن QT باعث ضربان قلب سریع / نامنظم و سایر عوارض (مانند سرگیجه شدید، غش کردن) می شود. در صورت بروز هر کدام از این اتفاقات، به مراکز درمانی مراجعه نمایید.
در صورت ابتلا به بیماری های خاص و یا مصرف داروهای به خصوصی، خطر طولانی شدن QT افزایش خواهد یافت. پیش از مصرف گوسرلین، نام تمامی داروها و هرگونه بیماری که به آن مبتلا هستید (مانند برخی از بیماری های قلبی (نارسایی قلبی، ضربان قلب کند، طولانی شدن زمان QT در نوار قلب)، سابقه خانوادگی برخی نارسایی های قلبی (مانند طولانی شدنQT در الکتروکاردیوگرام، ایست ناگهانی قلب) را به پزشک یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.
سطح پایین پتاسیم یا منیزیم در خون نیز می تواند خطر طولانی شدن QT را افزایش دهد. این خطر در صورت مصرف بعضی داروها (مانند داروهای ادرار آور / " قرص های آب ") یا ابتلا به عارضه هایی مانند تعریق شدید، اسهال یا استفراغ، افزایش می یابد.در مورد استفاده بی خطر از گوسرلین با پزشک خود صحبت کنید.
افراد مسن حساسیت بیشتری نسبت به عوارض جانبی گوسرلین مخصوصاً طولانی شدن QT نشان می دهند.
در صورت بارداری یا احتمال بارداری، به پزشک خود اطلاع دهید. در حین مصرف گوسرلین(زولادکس) باردار نشوید. گوسرلین می تواند منجر به آسیب به جنین شود؛ به همین دلیل ممکن است پزشک توصیه کند تا پیش از شروع مصرف آن، بیمار تست بارداری دهد. در صورت مصرف این دارو، زنان باید از راه های قابل اطمینان کنترل بارداری غیر هورمونی (مانند کاندوم، دیافراگم با اسپرم کش) در طول درمان و به مدت 12 هفته پس از قطع درمان یا تا پریود مجدد استفاده کنند. در صورت بارداری، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
مشخص نیست که این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر.به دلیل وجود خطرات احتمالی برای نوزاد شیرخوار، شیردهی در هنگام مصرف این دارو، توصیه نمی شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی داروی گوسرلین
تداخل های دارویی می تواند نحوه ی عملکرد دارو را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این یادداشت تمامی تداخلات دارویی زولادکس(Zoladex) را پوشش نمی دهد بنابراین بهتر است نام تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای با نسخه و بی نسخه و محصولات گیاهی) را با پزشک خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید و بدون تایید پزشک، مصرف هیچ دارویی را شروع یا تمام نکنید، همچنین به هیچ وجه میزان دارو را تغییر ندهید.
سوء مصرف زولادکس
بلعیدن این ایمپلنت، خطرناک می باشد. اگر فردی آن را قورت دهد، دچار علائم جدی مانند غش کردن یا دشواری در تنفس می شود، در این وضعیت به سرعت با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
توجه
در طول مصرف زولادکس، تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند قند خون، سطح هورمون ها ) انجام می شود. تمام قرارهای پزشکی و آزمایشگاهی خود را به خاطر داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر، با پزشک خود مشورت کنید.
دوز فراموش شده
شترین اثربخشی Zoladex در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود.بنابراین مهم است که هر دوز مصرفی را در زمان تعیین شده مصرف کنید. در صورت فراموش کردن دوز مصرفی با پزشک خود یا پزشک داروخانه تماس بگیرید تا یک برنامه دیگر برای شما تنظیم کنند.
در صورت فراموشی مصرف یک دوز از این دارو، ممکن است خونریزی ناگهانی/ غیرمعمول واژن پیش آید.
شرایط نگهداری زولادکس
برند های مختلف این دارو، به محل های نگهداری متفاوتی نیاز دارند، به همین منظور در مورد چگونگی نگه داری آن با پزشک داروخانه صحبت کرده و یا دستورالعمل موجود بسته بندی دارو را پیش از مصرف با دقت مطالعه کنید. همچنین داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.
دارو ها را به درون توالت و فاضلاب نریزید، مگر آن که دستورالعملی برای انجام آن ذکر شده باشد. در صورت منقضی شدن دارو و یا عدم نیاز به آن، با یک روش مناسب آن را دور بریزید
آمپول زولادکس را از کجا تهیه کنیم؟
در نظر داشته باشید که پزشک معالجتان این دارو را برای شما تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع این دارو از عوارض آن بیشتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا استعلام قیمت امپول زولادکس در ایران و همچنین ثبت سفارش خرید داروی زولادکس در سایت سامانه سلامت سین سا؛ با ما در ارتباط باشید.