ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

آلو بخارا BUKHARA PRUNES

اطلاعات کلی

آلو بخارا میوه ای است شگفت انگیز و آبدار که از نظر گیاه شناسی به گلسرخیان تعلق دارد. این میوه عضوی از خانواده آلو می باشد که هلو، شلیل و بادام را نیز دربرگرفته و همچنین از معدود میوه هایی است که همه رنگ ها را در بر می گیرد.

درختچه ای کوچک باعث به بار آمدن این میوه خوشمزه می شود. این میوه در کشورهای چین، آمریکا، ژاپن و اروپا روییده و در ماه های خرداد تا مهر ماه میوه می دهد. در زبان هندی به این میوه آلپاگوندا نیز گفته می شود. آلوی خشک نیز به نام آلو بخارا شناخته می شود.

حدود دو هزار نوع آلو در جهان وجود دارد که ۱۰۰ نوع آن در آمریکا وجود دارد. هند در تولید این میوه شهرت خاصی ندارد اما در این کشور ۱۲ نوع آلو کاشته می شود. آلو یکی از کم یاب ترین میوه ها در هند می باشد.

نحوه عملکرد

این خشکبار از نظر پتاسیم غنی بوده و در نتیجه برای کسانی که فشار خون بالا دارند، بسیار مناسب است. به علاوه، در آلو بخارا مقدار زیادی نیاسین، ویتامین آ و ویتامین ب۶ وجود دارد. همچنین در آلو بخارا، یک ماده شیمیایی به نام هیدروکسی فنیلی ساتین hydroxphenylisatin وجود دارد که موجب تحریک عضلات نرم روده بزرگ و کارایی بیشتر آن‌ها شده و در نتیجه، آلوی خشک شده به عنوان یک عامل ملین و از بین برنده یبوست شناخته می‌شود. آلو بخارا همان آلوی خشک شده است. خواص آلو بخارا در طب سنتی چنین ذکر شده است؛ از بین برنده حالت تهوع، ضد سردرد و تب. همچنین خواص آلو بخارا برای کبد و سلامت آن و درمان یبوست بسیار مفید است. طبع آلو بخارا در طب سنتی سرد و تر بیان شده است.

موارد استفاده واثربخشی

  • آلو بخارا باعث خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن می شود و فرد را از ابتلا به بیماری های آسم، آرتروز، سکته قلبی و سرطان محافظت می کند.
  • پیری: آنتی اکسیدان های موجود در این میوه از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و از فرآیند پیری جلوگیری می کند.
  • یبوست: ترکیبات سوربیتول و ایزاتین که در آلو یافت می شود به تنظیم عملکرد سیستم گوارش بدن کمک می کند و یبوست را درمان می کند.
  • بهبود سیستم ایمنی: ویتامین سی موجود در آلو بخارا به بدن کمک می کند تا مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی بالا ببرد، همچنین باعث تسکین تورم شده و رادیکال های آزاد را از بین می برد. همچنین برای کنترل بیماری های قلبی در بیمارانی که مبتلا به دیابت هستند بی نهایت مفید است.
  • سلامت قلب و عروق: آلو بخارا به حفظ سلامت قلب کمک می کند. این میوه حاوی آنتی اکسیدان هایی می باشد که باعث جلوگیری از اکسیده شدن کلسترول می شود. اکسیده شدن کلسترول تهدید برای سلامت رگ های خونی می باشد.
  • سرطان پستان: پژوهش ها نشان می دهد که آلو بخارا با پیشگیری از سرطان سینه (پستان)، می تواند سلامت را برای انسان به ارمغان بیاورد. آنتوسیانین ها، رنگ دانه های آبی مایل به قرمز در این میوه به پاکسازی رادیکال های آزاد در برابر سرطان می باشد.
  • سرطان دهان: ویتامین آ موجود در آلو بخارا از بدن در برابر سرطان حفره دهان مراقبت می کند.
  • کنترل کلسترول: این میوه می تواند کلسترول را در سطحی سلامت نگه دارد
  • کنترل ضربان قلب و فشارخون: آلو بخارا حاوی پتاسیم است که یکی از اجزای مهم سلول ها می باشد و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می کند.
  • سکته قلبی: این میوه از لخته شدن پلاکت ها جلوگیری کرده و از سکته قلبی و تصلب شراین جلوگیری می کند.
  • کلسترول بالای خون: فیبر موجود در آلو بخارا به پایین آوردن میزان کلسترول کمک می کند. فیبر موجود در آلو بخارا به واسطه جذب صفرای اضافی در روده و دفع آن باعث کاهش کلسترول می شود.
  • بیماری قلبی: آلو بخارا حاوی ویتامین ب شش می باشد که از افرایش میزان هموسیستئین جلوگیری می کند و باعث کاهش خطر بیماری قلبی می شود.
  • جذب آهن: آلو و آلو بخارا این قابلیت را در خود دارند که جذب آهن در بدن را افزایش دهند. این قابلیت به خاطر وجود ویتامین سی در این میوه وجود دارد.
  • کم خونی: آهن موجود در آلو و آلو بخارا برای تشکیل گلبول های قرمز بسیار لازم است. آهن باعث جریان خون بهتر شده و از کم خونی پیشگیری می کند.
  • چاقی: آلو بخارا به کاهش وزن کمک می‌کند. آلو بخارا سموم بدن را از بین برده و از یبوست جلوگیری می کند، این روند باعث کاهش وزن طبیعی در انسان می شود.
  • دیابت: برای مقابله با دیابت مفید است. آلو بخارا گلوکز کمی دارد بنابراین خوردن آلو بخارا میزان قند خون را کنترل می کند و خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش می دهد. این میوه افزایش ناگهانی انسولین را در بین وعده های غذایی کنترل می کند.
  • شوره سر: ویتامین سی موجود در آلو بخارا به شما کمک می کند تا از شر شوره سر خلاص شوید. فولیکول مو اغلب در اثر شوره سر مسدود می شود. آلو بخارا می تواند با باکتری های پوست سر مبارزه کرده و پوست را تسکین دهد.
  • سرماخوردگی
  • آنفولانزا
  • تقویت سلامت استخوان
  • سرشار از فولیک اسید
  • ادرارآور
  • جوانسازی پوست
  • نوشیدن آب آلو بخارا به یکسان سازی رنگ پوست و استحکام آن کمک می کند.
  • آلو بخارا سرشار از آنتی اکسیدان است که در برابر اشعه های آفتاب محافظی قدرتمند ایجاد کرده و آسیب خورشید را به حداقل می رساند.
  • آلو بخارا بافت های آسیب دیده را ترمیم می کند و به درمان سریع تر زخم ها کمک می کند. این میوه حالت ارتجاعی پوست را تقویت می کند و برای درمان رباط ها مفید است.

 

عوارض جانبی و ایمنی

  • خطرات آکریلامید: آلو خشک دارای غلظت بالایی از آکریلامید است که کارکینوژن و نوروتوکسین در نظر گرفته می شوند. آکریلامید به طور طبیعی در غذاهای طبیعی یافت نمی شود، به جز زمانی که در دماهای بالاتر از 100 درجه سانتی گراد پخته شوند. بنا به گفته سازمان غذا و دارو، میزان آکرولامید مورد نیاز برای آسیب رساندن به نوروپاتیک حدود 500 برابر مصرف غذایی روزانه است.
  • آلو خشک می تواند موجب اسهال شود: فیبر نامحلول موجود در آلو، منجر به اسهال و یا بدتر شدن آن می شود. به همین دلیل است که در زمان ابتلا به اسهال، باید از آن ها دوری کنید. همچنین افراد خاصی وجود دارند که اسهال را پس از مصرف آلو خشک و آب لیمو تجربه می کنند که این موضوع را می توان به خاصیت لاکساتیو موجود در آلو نسبت داد. از آنجا که آلو بخارا حاوی یک ترکیب لاکساتیوی به نام سوربیتول می باشد می تواند آن را لاکساتیو طبیعی در نظر گرفت. بنابراین، دوز کنترل نشده و یا خوردن بیش از حد این میوه به راحتی می تواند منجر به اسهال شود. برخی منابع همچنین درباره عدم تحمل فروکتوز در بسیاری از افراد صحبت می کنند که می تواند منجر به گرفتگی عضلات شکم و اسهال شود. آلو خشک حاوی مقادیر زیادی شکر است که ممکن است باعث بروز چنین مشکلی شوند.
  • افزایش وزن: 6 عدد آلو خشک حاوی 137 کالری و 22 گرم شکر است. مصرف یک فنجان آب آلوخشک شامل حدود 185 کالری است. با اینکه فیبر موجود در این میوه می تواند به کاهش وزن کمک کند اما مصرف افراطی اش می تواند اثر معکوس داشته باشد. آلو خشک همچنین میزان گلیسیمیک بالایی است (میزان هر غذایی خاصی که میزان گلوکز فرد را افزایش می دهد). این به این معنی است که آلو خشک می توانند سطح قند خون شما را بالاتر از میوه های دیگر ببرند.
  • نفخ: آلو خشک حاوی کربوهیدرات پیچیده و شکری است که به طور کامل در دستگاه گوارش تجزیه نمی شوند. بنابراین وقتی قندها به کلون می رسند، باکتری ها شروع به تغذیه از این کربوهیدرات ها کرده اند. این باکتری ها مسئول گاز روده و باد هستند. این امر می تواند منجر به خارج کردن باد نیز شود.

موارد احتیاط و هشدارهای ویژه

آلو خشک یک خوردنی خوشمزه و پرطرفدار است که با تمام فوایدی که دارد نباید در خوردنش زیاده روی کرد زیرا مشکلاتی برایتان ایجاد می کند. همانطور که در بخش های قبلی و در بحث فواید آلو خشک مطرح شد آلو خشک غنی از فیبر است و شما می توانید آن ها را به دسر خود اضافه کرده و یا آب آن ها را مصرف کنید، اما به یاد داشته باشید که می بایست مقدارش را محدود کنید.

تداخل دارویی

امروزه یکی از پرمصرف‌ ترین دارو‌هایی که برای درمان فشار خون بالا، آنژین و نارسایی قلبی به کار می‌روند دارو‌های خانواده کاپتوپریل مانند «انالاپریل» و «لیزینوپریل» هستند. مصرف همزمان این دارو‌ها با پتاسیم و غذا‌های سرشار از این عنصر مانند موز، مرکبات، آلو و خرما ممکن است ضعف عضلانی، بی نظمی ضربان و تپش قلب را به همراه داشته باشد.

مقدار مصرف مجاز

میزان مصرف مناسب آلو بخارا به عنوان دارو، به عوامل متعددی از جمله سن مصرف کننده، وضعیت سلامتی و موارد دیگر، بستگی دارد. یادآور می شود که استفاده از محصولات گیاهی، همیشه بی خطر نبوده و مقدار مصرف آن حائز اهمیت است. لذا بهتر است بروشور محصولات، مورد مطالعه قرارگرفته و قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.

با قوانین سین سا موافقم.
ثبت