ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

آلو قطره طلا MIRABELLE PLUM

اطلاعات کلی

آلو قطره طلا با نام علمی Prunus domestica syriaca، میوه‌ ای است جزء خانواده‌ آلوها؛ ولی با آلوهای معمولی کمی متفاوت است. آلو قطره طلا حاصل قلمه زدن آلوچه و آلو بخارا است. نکته‌ جالب در این میان، این است که آلو قطره طلا به آلوچه نزدیک‌ تر است و ظاهر و طعم آن مؤید همین مسئله می باشد. پژوهش‌ های اندکی در خصوص خواص و فواید آلو قطره طلا برای سلامتی انجام شده است. آغاز کشت و پرورش درخت این میوه به صدها سال پیش باز می‌گردد. آلو قطره طلا و همچنین هم خانواده‌ نزدیک‌ اش، آلوچه را می‌ توانید در سرتاسر کشورهایی از قبیل فرانسه، بریتانیا، اسپانیا، آلمان، رومانی، لهستان، جمهوری چک، اسلواکی و سایر کشورها اروپایی پیدا کنید.

ارزش غذایی آلو قطره طلا:

هر صد گرم از بخش خوراکی (میوه های) آلو دارای حدود: 192 کیلوژول (46 کیلوکالری) انرژی، 11.42 گرم کربوهیدرات ها، 9.92 گرم قندها، 1.4 گرم فیبر، 0.28 گرم چربی، 0.7 گرم پروتئین، 17 میکروگرم ویتامین آ، 190 میکروگرم بتاکاروتن، 73 میکروگرم زآزانتین و لوتئین، 0.028 میلی گرم تیامین (ویتامین ب1)، 0.026 میلی گرم ریبوفلاوین (ویتامین ب2)، 0.417 میلی گرم نیاسین (ویتامین ب3)، 0.135 میلی گرم ویتامین ب5، 0.029 میلی گرم ویتامین ب6، 5 میکروگرم اسید فولیک (ویتامین ب9)، 9.5 میلی گرم ویتامین ث، 0.26 میلی گرم ویتامین ای، 6.4 میکروگرم ویتامین کا، 6 میلی گرم کلسیم، 0.17 میلی گرم آهن، 7 میلی گرم منیزیوم، 0.052 میلی گرم منگنز، 16 میلی گرم فسفر، 157 میلی گرم پتاسیم، 0.1 میلیگرم روی، 2 میکروگرم فلوراید.

نحوه عملکرد

آلو قطره طلا میوه‌ ای است کوچک، گرد یا تا حدودی بیضی و دارای پوستی قابل خوردن. گوشت این میوه همرنگ پوست آن است. آلو قطره طلای نارس ترد و ترش است و هنگام رسیدن آبدار، نرم و شیرین می‌ شود. این میوه در اطراف هسته‌ محکمی رشد می‌ کند که دارای مغزی تلخ مزه است. ظاهر این میوه، در واقع، بسیار به آلوچه شباهت دارد، زیرا این دو میوه بسیار به هم نزدیک هستند. آلو قطره طلای نارس سبز رنگ است. از سویی دیگر، آلو قطره طلای رسیده دارای رنگ‌ هایی مثل زرد طلایی و ترکیبی از زرد و قرمز تیره است. وجود رنگ‌های مختلف در یک میوه حاکی از گوناگونی ترکیبات طبیعی با اثرات آنتی‌ اکسیدانی و مفید در این میوه است.

آلو قطره طلا نارس دارای طعمی به شدت ترش است. این مسئله نشان می‌ دهد آلو قطره طلا منبعی غنی از ویتامین C، یکی از قوی‌ ترین آنتی‌ اکسیدان‌ های طبیعی و عامل ضد التهابی است. گوشت آلو قطره طلای رسیده نرم و آبدار و به شدت شیرین می‌شود. در این وضعیت،‌ این میوه دارای رایحه‌ ای شیرین و دلپذیر نیز می‌گردد. مردم رومانی از آلوی قطره طلای نارس یا آلوچه‌ی سبز برای ترش کردن سوپ‌ هایشان استفاده می‌ کنند. در سایر کشورهای اروپایی نیز از آلو قطره طلا (و همچنین، هم خانواده‌ نزدیک‌ اش، آلوچه) برای تهیه‌ سوپ‌ ها و سس‌ های ترش استفاده می‌ شود. از آلو قطره طلای رسیده، معمولا برای تهیه‌ مربا استفاده می‌ کنند، زیرا حاوی مقدار زیادی پکتین است که به ماندگاری آن کمک می‌ نماید. آلو آبدار و شیرین است و طبیعتی سرد دارد، دقیقا به همین دلیل است که به گرم مزاج ها توصیه می شود آلوی قطره طلا بیشتر مصرف کنند.

موارد استفاده و اثربخشی

  • از خواص آلو قطره طلا می توان به رفع تشنگی و گرمازدگی در فصل تابستان اشاره کرد. آلوها دارای انواع مختلفی نظیر آلو زرد یا قطره طلا، سیاه، سرخ و آلوی ترش جنگلی هستند که تقریباً خواص مشابهی دارند، ولی آلو زرد یا طلایی ارزش داروئی بیشتری دارد. این نوع آلو از نظر دارویی و ترکیبات شیمیایی سرشار از انواع مواد معدنی از جمله آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، فلور، گوگرد، پتاسیم، قند و همچنین دارای ویتامین های A، گروه ویتامین های B و C است. آلو به دلیل داشتن پتاسیم زیاد از افزایش فشارخون جلوگیری می کند و احتمال بروز بیماری های قلبی - عروقی را کاهش می دهد.
  • برای درمان سردردهای گرم، قبل از غذا آلوی تازه یا خشک میل کنند.
  • ویتامین C موجود در آلو به جذب آهن کمک می کند و موجب سلامت بافت بدن مادر و جنین می شود و مصرف آن به سبب سرشار بودن از ویتامین ها و املاح فراوان، در دوره شیردهی هم توصیه می شود.
  • ویتامین C موجود در آلو قطره طلا، برای پیشگیری از عفونت های مجاری تنفسی مفید است.
  • آلو قطره طلا، به دلیل وجود ویتامین A برای قوه ی بینایی، پوست و دستگاه ایمنی بدن مفید است.
  • وجود ویتامین A، ویتامین C، مس باعث اثرات ضد پیری می شود.
  • آلو، دردهای فصلی را تسکین می دهد و درد مفاصل را نیز برطرف می کند.
  • آلو زرد برای دفع سموم بدن، فشارخون بالا، چربی خون و دیابت توصیه می شود و بهتر است هر روز قبل از صبحانه آن را میل کنید.
  • برای درمان ضعف عمومی بدن مناسب است، خوب است که از خیس کرده آلو صبح ناشتا استفاده کنند.
  • فيبرها سبب می شوند که زودتر احساس سيری کنید و از آنجا كه ديرهضم هستند و مدت زمان طولانی در معده می مانند احساس گرسنگی را به تأخير می ‌اندازند. از اين گذشته فيبرها به ويژه به دليل دفع چربی غذاهای مصرف شده از طريق مدفوع، ذخيره سازی كالری ها را محدودتر می كنند. توصيه می شود مصرف آلو خشک را در وعده های غذايی تان بگنجانيد. البته می ‌توانيد در مواقعی كه ميل شديدی به خوردن داريد، آلو خشک ميل كنيد.
  • آلو قطره طلا، منبع بسیار خوبی از آهن است.
  • در روزهای گرم تابستان به دلیل کاهش میزان زیادی از آب بدن، فرد به خشکی مزاج مبتلا می شود که در نهایت عمل دفع بسیار سخت می شود که یکی از شناخته شده ترین خواص آلو، پیشگیری از یبوست است. این اثر هم به واسطه وجود فیبر است.
  • آلو قطره طلا برای مبتلایان به انگل، گلودرد، سردرد، ورم و سنگ کلیه، کم خونی، نقرس، سوء هاضمه، ترک، تلخی و بدبویی دهان، خارش پوست، جوش سیاه و اسید اوریک بسیار مفید است.
  • آلوی خشک منبع بسیار خوبی از آهن است و برای جلوگيری از كم خونی بسيار مفيد است. افرادی كه مقادير كمی گوشت قرمز استفاده می كنند و گياهخوار هستند در معرض خطر دريافت ناكافی آهن هستند. فقدان آهن در نهايت به كم خونی منجر می شود كه خستگی مفرط و عدم تمركز از عوارض آن است.
  • غذاهایی نظیر آش آلو بخارا برای درمان اختلال حواس و دیابت، شربت آلو زرد برای بهبود مننژیت و خورشت آلو اسفناج برای برای افراد مبتلا به کم خونی، کم اشتهایی و ناراحتی های پوستی بسیار مفید است.
  • آلو قطره طلا برای مبتلایان به انگل، بسیار مفید است

عوارض جانبی و ایمنی

زیاده روی در مصرف آلو زرد سبب ایجاد اسید اوریک، سنگ اگزالیک و تولید نفخ می شود و توصیه می شود افراد سرد مزاج و مبتلایان به سکته مغزی، زخم معده و اثنی عشر و آرتروز در مصرف آن زیاده روی نکنند.

موارد احتیاط و هشدارهای ویژه

در این زمینه اطلاعاتی در دسترس نمی باشد

تداخل دارویی

امروزه یکی از پرمصرف‌ ترین دارو‌هایی که برای درمان فشار خون بالا، آنژین و نارسایی قلبی به کار می‌روند دارو‌های خانواده کاپتوپریل مانند «انالاپریل» و «لیزینوپریل» هستند. مصرف همزمان این دارو‌ها با پتاسیم و غذا‌های سرشار از این عنصر مانند موز، مرکبات، آلو و خرما ممکن است ضعف عضلانی، بی نظمی ضربان و تپش قلب را به همراه داشته باشد.

مقدار مصرف مجاز

میزان مصرف مناسب آلو به عنوان دارو، به عوامل متعددی از جمله سن مصرف کننده، وضعیت سلامتی و موارد دیگر، بستگی دارد. یادآور می شود که استفاده از محصولات گیاهی، همیشه بی خطر نبوده و مقدار مصرف آن حائز اهمیت است. لذا بهتر است بروشور محصولات، مورد مطالعه قرارگرفته و قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.

با قوانین سین سا موافقم.
ثبت درخواست