- بررسی کلی
- فواید روغن ضروری شمعدانی
- التهاب یا اِدم
- وستیبولیت بینی
- بیماری نورودژنراتیو
- یائسگی
- درد زونا
- حساسیت
- مراقبت از زخم
- دیابت
- روغن شمعدانی در مقابل روغن گل شمعدانی عطری
- نحوه استفاده از روغن شمعدانی
- عوارض جانبی روغن شمعدانی
- روغن گل شمعدانی معطر را از کجا بخریم؟
- طرز تهیه روغن شمعدانی در خانه
- گزینه های جایگزین روغن شمعدانی
بررسی کلی
اسانس روغنی گل شمعدانی از تقطیر بخار برگهای Pelargonium graveolens ، گونه گیاهی بومی آفریقای جنوبی حاصل می شود. طبق آداب و رسوم مردم آن منطقه ، از این گیاه برای طیف وسیعی از عارضه های بهداشتی استفاده می شود.
روغن شمعدانی در بسیاری از مناطق از جمله اروپا و آسیا کشت می شود. انواع مختلف و گونه های دارای گل صورتی با رایحه ای تازه و گلدار وجود دارد. هر نوع از نظر رایحه متفاوت است ، اما از نظر ترکیب ، فواید و کاربرد تقریباً یکسان است.
روغن گل شمعدانی به عنوان ماده سازنده عطر و مواد آرایشی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از این روغن ضروری به عنوان رایحه درمانی در بسیاری از عارضه ها استفاده می شود. در آروماتراپی ، روغنهای اساسی با استفاده از پخش کننده استنشاق می شوند ، یا با روغنهای حامل رقیق می شوند و برای تسکین به صورت موضعی مورد استقاده قررار می گیرند.
محققان در مطالعاتی روی انسان و حیوان مزایای اسانس روغنی گل شمعدانی را مورد بررسی قرار داده اند. همچنین شواهدی مبنی بر مزایای آن وجود دارد که تصور می شود که دارای خواص آنتی اکسیدانی ، ضد باکتریایی ، ضد التهابی ، ضد میکروبی و قابض است.
فواید روغن ضروری شمعدانی
روغن گل شمعدانی برای برخی از عارضه ها به طور مناسبی مورد تحقیق قرار گرفته است ، اما برخی دیگر کمتر مورد تحقیق قرار گرفته اند .پس قبل از استفاده حتماً با پزشک مشورت کنید و روغن ضروری گیاه شمعدانی را جایگزین داروهای تجویز شده یا درمانی نکنید.
روغن شمعدانی ممکن است برای عارضه عای زیر مفید باشد:
آکنه ، درماتیت و بیماری های التهابی پوستی
در بررسی در سال 2017 از منابع معتبر اسانس روغنی گل شمعدانی مشخص شد که خواص ضد باکتری ، ضد میکروبی و ضد عفونی کننده این ماده آن را برای کاهش جوش های آکنه ای ، تحریک پوست و عفونت های پوستی در صورت استفاده موضعی مفید می کند.
خواص ضد التهابی اسانس روغنی گل شمعدانی نیز آن را برای تعدادی از بیماری های التهابی ، از جمله مواردی که پوست را تحت تأثیر قرار می دهند ، مفید می کند.
همچنین مطالعه ای نشان داد که روغن ضروری گیاه شمعدانی نوید یک داروی ضد التهابی بالقوه را می دهد که دارای عوارض جانبی کمی است.
التهاب یا اِدم
آزمایشی که روی حیوان انجام شده بود نشان داد که ویژگی های ضد التهابی اسانس روغنی گل شمعدانی ممکن است آن را برای تورم ساق پا و پا ناشی از ورم مفید کند.
شواهدی نیز نشان می دهد که افزودن اسانس روغنی گل شمعدانی به آب حمام می تواند راه خوبی برای درمان این بیماری ها باشد. برای بررسی اثرات اسانس روغنی گل شمعدانی بر تورم ، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
وستیبولیت بینی
وستیبولیت بینی بیماری ناراحت کننده ای است که با درمان دارویی سرطان همراه است.
مطالعه ای کوچک و شواهد حکایتی نشان می دهد که اسانس روغنی گل شمعدانی ممکن است علائم بینی ناشی از این بیماری را کاهش دهد ، مانند خونریزی ، خارش ، درد ، خشکی و زخم ها.
برای این مطالعه ، اسانس روغنی گل شمعدانی با روغن کنجد مخلوط شده و به عنوان اسپری بینی در زنانی که تحت شیمی درمانی سرطان سینه بودند استفاده شد.
عفونت
مطالعات متعددی نشان می دهد که اسانس روغنی گل شمعدانی می تواند با عفونت های باکتریایی مقابله کند. اسانس روغنی گل شمعدانی دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتری است و آن را در برابر سویه های باکتریایی متعدد موثر می کند.
همچنین منبعی معتبر نشان داد که اسانس روغنی گل شمعدانی تقریباً به اندازه آموکسی سیلین در مبارزه با آسیب های باکتریایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس موثر است. همان مطالعه نشان داد که این ماده در مبارزه با لیستریا مونوسیتوژنز ، آسیب باکتریایی متفاوت موثر نیست.
بیماری نورودژنراتیو
برخی از بیماری های تخریب عصبی مانند بیماری آلزایمر ، مولتیپل اسکلروزیس ( ام اس) ، پارکینسون و ALS (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک) با درجات مختلف التهاب عصبی همراه هستند.
مطالعه ای نشان داد که غلظت بالای سیترونلول ، تشکیل دهنده اسانس روغنی گل شمعدانی ، تولید اکسید نیتریک را مهار می کند ، التهاب و مرگ سلولی را در مغز نیز کاهش می دهد.
به گفته محققان ، اسانس روغنی گل شمعدانی می تواند فوایدی برای افراد مبتلا به بیماری های تخریب عصبی که شامل التهاب عصبی است ، داشته باشد.
یائسگی
منبعی معتبر نشان داد که آروماتراپی با اسانس روغنی گل شمعدانی در تحریک ترشح استروژن بزاقی مفید است.
همچنین محققان بیان کردند که اسانس روغنی گل شمعدانی برای زنانی که دچار کاهش استروژن و علائم مربوط به سلامتی ناشی از یائسگی می شوند ، می تواند دارای موثر باشد.
استرس ، اضطراب و افسردگی
آروماتراپی بیشتر و بیشتر حتی در محیط های بیمارستانی نیز در حال گسترش است. یک کارآزمایی بالینی تصادفی ، زنان باردار برای اولین بار دریافت که استنشاق اسانس روغنی گل شمعدانی اثر آرام بخشی دارد و می تواند اضطراب مرتبط با زایمان در مرحله اول را کاهش دهد.
همچنین شواهد حاکی از آن است که اسانس روغنی گل شمعدانی می تواند باعث آرامش و بهبود خلق و خوی افسردگی شود. مطالعه ای حیوانی روی موش ها ، اثرات آرام بخشی و ضد افسردگی روغن ضروری گیاهش شمعدانی (Pelargonium roseum willd) را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و آن را برای کاهش استرس موثر دانست.
درد زونا
زونا اغلب منجر به درد عصب می شود ، وضعیتی بسیار دردناک که بر روی رشته های عصبی و پوستی که در امتداد یک عصب قرار دارند تأثیر می گذارد.
مطالعه ای نشان داد که استفاده موضعی از روغن شمعدانی به طور قابل توجهی درد عصب را در عرض چند دقیقه پس از استفاده کاهش می دهد. این اثرات موقتی بوده و در صورت لزوم به اعمال مجدد نیاز دارد.
حساسیت
بر اساس یک مطالعه اولیه ، محتوای موجود روغن ضروری گل شمعدانی ، آن را برای برای کاهش واکنش های آلرژیک موثر می کند. با این حال ، مطالعه بیشتری در این مورد نیاز است.
همچنین شواهد نشان می دهد که استفاده موضعی ممکن است خارش ناشی از واکنش های آلرژیک را کاهش دهد. که این به دلیل عملکرد ضد التهابی این روغن ضروری است.
مراقبت از زخم
شواهد حاکی از آن است که روغن اساسی شمعدانی ممکن است برای جلوگیری از خونریزی زخم های کوچک مفید باشد. این کار ممکن است با سرعت بخشیدن به انعقاد و انقباض رگ های خونی انجام شود. این خاصیت ضد باکتری و ضد عفونی کننده برای بهبود زخم نیز مفید است.
دیابت
از مدت ها قبل از اسانس روغنی گل شمعدانی در تونس به عنوان یک روش درمانی سنتی برای کاهش قند خون استفاده می شد.
آزمایشی حیوانی نشان داد که تجویز روزانه، به صورت خوراکی به طور قابل توجهی سطح گلوکز را در موش ها کاهش می دهد. همچنین محققان اظهار داشتند که اسانس روغنی گل شمعدانی می تواند برای کاهش قند خون بالا در افراد دیابتی مفید باشد ، اما همچنین نشان داد که مطالعه بیشتری در این زمینه لازم است.
انسان نباید از اسانس روغنی گل شمعدانی استفاده کند. زیرا در مورد انسان به تحقیقات بیشتری نیاز است ، اما در آروماتراپی که به عنوان یک ماده موضعی از آن استفاده می شود ، ممکن است همان اثر را داشته باشد.
روغن شمعدانی در مقابل روغن گل شمعدانی عطری
اسانس روغنی گل شمعدانی و اسانس گل شمعدانی عطری از گونه های مختلف گونه های گیاهی Pelargonium graveolens حاصل می شوند.
آنها تقریباً ترکیبات و خواص یکسانی دارند و باعث می شود تا برای سلامتی نیز مفید باشند. روغن ضروری گل شمعدانی عطری دارای بوی گل کمی بیشتری است که شبیه رایحه گل رز است.
نحوه استفاده از روغن شمعدانی
اسانس روغنی گل شمعدانی را می توان با یک روغن حامل مانند روغن کنجد رقیق کرد و به صورت موضعی روی پوست استفاده کرد. می توانید از آن به عنوان درمان لکه های آکنه یا خارش پوست و یا به عنوان روغن ماساژ استفاده کنید.
بعضی از روغن های حامل وقتی روی پوست قرار می گیرند ممکن است باعث واکنش آلرژیک شوند. قبل از استفاده ، را در یک منطقه کوچک تست کنید تا مطمئن شوید که واکنشی ایجاد نمی کند.
هنگام رقیق کردن روغنهای ضروری با روغن حامل ، رعایت این دستورالعمل های رقت مهم است. برای بزرگسالان ، با مخلوط کردن 15 قطره روغن ضروری در هر 6 قاشق چای خوری روغن حامل شروع کنید. این برابر با رقت 2.5 درصدی خواهد بود. برای کودکان ، 3 تا 6 قطره روغن ضروری در هر 6 قاشق چای خوری روغن حامل ، مقدار ایمنی است.
به عنوان ماده ای برای درمان آروماتراپی ، می توانید روغن گل شمعدانی را روی حوله های کاغذی یا پارچه ای که لکه دار شدن آن اهمیت ندارد ، بمالید. همچنین می توانید آن را در فضای اتاق قرار دهید تا پخش شده و فضا را معطر کند. همچنین پخش کننده های استفاده شخصی مانند چوب های استنشاقی رایحه وجود دارد که می توانید آنها را با روغن پر کرده و حین حرکت تنفس کنید.
روغنهای ضروری هرگز نباید به صورت خوراکی مصرف شوند.
عوارض جانبی روغن شمعدانی
در صورت استفاده صحیح ، استفاده از روغن شمعدانی برای اکثر افراد بی خطر تلقی می شود. برخی از افراد ممکن است هنگام استفاده موضعی از آن احساس بثورات یا احساس سوزش کنند. هرگز از روغن ضروری روی پوست استفاده نکنید ، مگر اینکه با روغن حامل رقیق شود.
مقدار کمی روغن شمعدانی گاهی به محصولات پخته شده اضافه می شود و خوردن مقادیر کم آن نیز خوب است. اما اثرات خوردن مقادیر زیادی روغن شمعدانی مشخص نیست.
روغن گل شمعدانی معطر را از کجا بخریم؟
شما می توانید روغن گل شمعدانی معطر را از هرجایی که روغن های ضروری دارند تهیه کنید، مانند فروشگاه های مواد غذایی سالم و فروشگاه های دارویی جامع. این محصولات را بصورت آنلاین نیز بررسی کنید.
طرز تهیه روغن شمعدانی در خانه
اگر چند هفته وقت دارید ، می توانید روغن شمعدانی را در خانه درست کنید:
- حدود 12 اونس گل شمعدانی معطر را از گیاه جدا کنید.
- یک ظرف شیشه ای کوچک و شفاف را تا نیمه با روغن زیتون یا کنجد پر کنید و برگ ها را در آن غرق کنید ، تا آنها را کاملا بپوشاند.
- در شیشه را محکم ببندید و به مدت یک هفته در معرض آفتاب قرار دهید.
- روغن را از طریق پارچه ای در ظرف شیشه ای دیگری صاف کنید. برگ های شمعدانی را پشت سر بگذارید.
- مقدار اضافی برگ تازه شمعدانی را نیز به روغن اضافه کنید.
- شیشه جدید را بپوشانید و دوباره آن را به مدت یک هفته در معرض آفتاب قرار دهید.
- هر هفته این مراحل را به مدت سه هفته (در کل پنج هفته) ادامه دهید.
- روغن را در بطری ریخته که و در آن را محکم ببندید. آن را در یک مکان خشک و خنک نگه دارید و ظرف مدت یک سال استفاده کنید.
گزینه های جایگزین روغن شمعدانی
بسیاری از روغن های ضروری فواید بسیاری دارند که می توانید براساس عارضه ای که می خواهید درمان کنید ، آنها را مصرف کنید. برخی از روغنهای ضروری که ممکن است بخواهید آنها را امتحان کنید عبارتند از:
- اسطوخودوس برای افسردگی ، اضطراب ، آکنه و تحریکات پوستی
- بابونه برای درد عضلات ، درد و تورم
- روغن نعناع یا مریم گلی برای تسکین علائم یائسگی
قرن ها است که از اسانس روغنی گل شمعدانی برای درمان بسیاری از عارضه ها استفاده می شود. داده های علمی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است برای برخی از عارضه ها مانند اضطراب ، افسردگی ، عفونت و بهبود درد مفید باشد. همچنین تصور می شود که روغن شمعدانی دارای خواص ضد باکتری ، آنتی اکسیدان و ضد التهاب است.
همیشه قبل از استفاده از یک روغن ضروری با پزشک مشورت کنید و یک روغن ضروری را جایگزین یک درمان تجویز شده کنید.