ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

گریپ فروت GRAPEFRUIT

اطلاعات کلی

گریپ فروت جزو مرکبات است و میوه، روغن پوست و عصاره هسته آن مصرف دارویی دارد. عصاره از هسته و پالپ آن گرفته می شود و در آخر مقداری گلیسرین گیاهی به آن اضافه می شود تا از تلخی و اسیدیته آن بکاهد. آب گریپ فروت برای کلسترول بالا، تصلب شرایین، سرطان، پسوریازیس و برای از دست دادن وزن و چاقی استفاده می شود. عصاره دانه گریپ فروت از طریق خوراکی برای عفونت های باکتریایی، ویروسی، قارچی و از جمله عفونت های مخمری کابرد دارد.

روغن گریپ فوروت روی پوست برای رفع خستگی عضلانی، رشد مو، پررنگی پوست و برای آکنه و پوست چرب  استفاده شود. همچنین برای سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می شود. عصاره دانه گریپ فروت به عنوان یک پاک کننده صورت، درمان اولیه برای ناراحتی های خفیف پوستی و شستشوی واژینال برای درمان عفونت قارچی واژن (کاندیدیازیس) استفاده می شود. همچنین به عنوان یک ماده شستشوی گوش یا بینی برای پیشگیری و درمان عفونت استفاده می شود و همچنین با غرغره برای گلو درد و شستشوی دندان برای جلوگیری از التهاب لثه و سلامت لثه ها و به عنوان یک خوشبو کننده دهانی کاربرد دارد.

برخی افراد گریپ فروت را برای کمک به حفظ آب بدن، درمان سردرد، کاهش استرس و افسردگی استنشاق می کنند. بخار عصاره دانه گریپ فروت نیز برای درمان عفونت ریه استنشاق شده است.

در مواد غذایی و نوشیدنی از گریپ فروت به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.

در صنعت، از روغن و عصاره آن به عنوان خوشبوکننده صابون و مواد آرایشی استفاده می شود. و همچنین به عنوان شستشو دهنده میوه، سبزیجات،گوشت، سطوح آشپزخانه و ظروف استفاده می شود.

در کشاورزی، عصاره گریپ فروت برای از بین بردن باکتری، کپک، انگل، نگهدارنده غذا و ضدعفونی آب مورد استفاده می کنند.

تداخلات دارویی در مصرف گریپ فروت می بایست در نظر گرفته شود. ترکیبات شیمیایی آن بسته به نوع، شرایط رشد و نحوه استحصال عصاره متفاوت است. قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی خود حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه عملکرد

گریپ فروت منبع ویتامین ث، فیبر، پتاسیم و پکتین است. خواص آنتی اکسیدانی آن می تواند سلول ها در مقابل آسیب محافظت کرده و کلسترول را کاهش دهد.

موارد مصرف و اثربخشی

تحقیقات نشان می دهد که مصرف گریپ فروت می تواند در موارد زیر مؤثر باشد:

  • آسم: شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ویتامین ث می تواند عملکرد ریه را بهبود ببخشد.
  • نفخ: عصاره تخم های آن می تواند یبوست، نفخ و ناراحتی ها معده ناشی از تغییرات بوجود آمده در باکتری های روده را بهبود ببخشد.
  • کاهش کلسترول: مصرف روزانه کپسول های گریپ فورت به مدت ۱۶هفته می تواند کلسترول کلی و نسبت کلسترول بد به خوب را کاهش دهد. خوردن روزانه یک گریپ فورت می تواند کلسترول کلی، بد و تری گلیسرید را کاهش دهد.
  • کاهش وزن: خوردن روزانه گریپ فورت تازه کاهش وزن را تسریع می بخشد.
  • تصلب سرخرگ ها
  • پیشگیری از سرطان
  • پسوریازیس
  • فرسودگی عضلات
  • تقویت رشد مو
  • تقویت پوست
  • کاهش آکنه و چربی پوست
  • درمان سردرد
  • استرس
  • افسردگی
  • عفونت
  • مشکلات گوارشی در افراد مبتلا به اگزما
  • عفونت های واژن
  • سرماخوردگی و آنفلوآنزا
  • عفونت لثه

عوارض جانبی و ایمنی

مصرف گریپ فروت در مقادیر معمول غذایی و دارویی بی خطر است. مصرف مقدار زیاد به صورت خوراکی می تواند خطرناک باشد.

موارد احتیاط و هشدارهای ویژه

  • بارداری و شیردهی: به علت اینکه در این مورد اطلاعاتی در دست نیست، از مصرف گریپ فروت در دوران بارداری اجتناب کنید.
  • سرطان سینه: خوردن زیاد آب گریپ فروت می تواند خطرناک باشد. زنان یائسه ای که یک چهارم بیشتر در روز آب گریپ فروت مصرف می کنند، ۲۵تا۳۰% بیشتر در خطر ابتلا هستند. گریپ فروت تجزیه استروژن را دچار مشکل کرده و باعث افزایش مقدار آن در بدن می شود.
  • بیماری ها و سرطان های هورمونی: مصرف مقادیر زیادی از گریپ فروت سطح هورمون های بدن را افزایش داده و در نتیجه بر خطر ابتلا می افزاید.

تداخل دارویی

 آب گریپ فُروت باعث کاهش سرعت تجزیه و تاثیر داروهای زیر شده و بر تاثیر و عوارض آن ها می افزاید.

تداخل شدید؛

با موارد زیر به هیچ عنوان مصرف نشود.

  • آرتمتر
  • بوسپیرون
  • کاربامازپین
  • کارودیلول
  • سیزاپرید
  • کلومیپرامین
  • سیکلوسپورین
  • دکسترومتورفان
  • استروژن
  • اتوپوزاید: گریپ فروت باعث کاهش مقدار جذب و اثربخشی آن می شود.
  • ایتراکونازول
  • داروهایی تغییر یافته در کبد.
  • داروهای فشار: گریپ فروت باعث افزایش جذب این داروها شده و منجر به افت شدید فشارخون می گردد. مثل نیفدیپین، وراپامیل، دیلیتیازم، ایسرادیپین، فلودیپین، آملودیپین.
  • داروهای کاهنده کلسترول.
  • متیل پردنیزولون
  • پرایزمکوانتل
  • کینیدین
  • اسکوپولامین
  • داروهای مسکن
  • سیلدنافیل
  • ترفنادین: گریپ فروت باعث افزایش میزان جذب آن توسط بدن شده و باعث بروز عوارض می گردد.

تداخل متوسط؛

مراقب استفاده همزمان باشید

  • کافیین: مصرف همزامن باعث بروز عوارض می شوند مثل سردرد، دلهره، افزایش ضربان قلب.
  • اریترومایسین
  • فکسوفنادین: گریپ فروت باعث کاهش میزان جذب آن شده و اثربخشی آن را کم می کند.
  • لوزارتان: کبد موجب فعال شدن آن می شود. گریپ فروت این فرآیند را کاهش داده و از اثربخشی آن کم میکند.
  • داروهای تغییر یافته در کبد.
  • ساکویی ناویر: گریپ فروت باعث افزایش میزان جذب آن شده و مجر به بروز عوارض می شود.
  • تئوفلین: مصرف گریپ فروت موجب کاهش اثربخشی آن می شود.
  • وارفارین: مصرف همزمان، انعقاد خون را دچار مشکل کرده و باعث افزایش خطر بروز خونریزی و کبودی می شود.

مقدار مصرف مجاز

میزان مصرف مناسب گریپ فروت به عنوان دارو، به عوامل متعددی از جمله سن مصرف کننده، وضعیت سلامتی و موارد دیگر، بستگی دارد. یادآور می شود که استفاده از محصولات گیاهی، همیشه بی خطر نبوده و مقدار مصرف آن حائز اهمیت است. لذا بهتر است بروشور محصولات، مورد مطالعه قرارگرفته و قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.

با قوانین سین سا موافقم.
ثبت