ورود ثبت نام
ورود ثبت نام

یرباماته Yerba mate

اطلاعات کلی

یربا مایت گیاهی است که از برگ های ان برای ساخت دارو استفاده می شود.

برخی افراد برای رفع خستگی ذهنی و جسمی و همچنین سندرم خستگی مزمن (CFS)  یربا مایت را به صورت خوراکی مصرف می کنند . همچنین برای بهبود بخشیدن به عارضه های مربوط به قلب از جمله نارسایی قلبی، ضربان قلب نامنظم و فشار خون پایین نیز به صورت خوراکی مصرف میشود.

برخی افراد نیز یربا مایت را به منظور بهبود خلق و خوی و افسردگی ، دیابت ، کلسترول بالا ، ضعف استخوان ها (پوکی استخوان) ، از بین بردن سردرد و درد مفاصل، درمان عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)  و مثانه و سنگ کلیه ، کاهش وزن و به عنوان یک ضد یبوست به صورت خوراکی مصرف می کنند.

در غذاها نیز از یربا مایت برای درست کردن یک نوشیدنی شبیه به چای استفاده می شود.

نحوه عملکرد

یربا مایت حاوی کافئین و دیگر مواد شیمیایی است که مغز، قلب، عضلات پوشاننده رگ های خونی و دیگر نقاط بدن را تحریک می کند.

موارد استفاده و اثربخشی

شواهد کافی برای تاثیر یربا مایت در موارد زیر وجود ندارد:

  • عملکرد ورزشی: تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف یک دوز از یربا مایت قبل از ورزش کردن ممکن است در زنان گرسنگی قبل از ورزش را کاهش داده و پس از ورزش خلق و خوی را بهبود بخشد. تحقیقات دیگر نشان می دهد که مصرف روزانه یربا مایت  به مدت 5 روز ممکن است به طور متوسط باعث بهتر شدن عملکرد ورزش در ورزشکاران آموزش دیده شود.
  • حافظه و مهارت های تفکر (عملکرد شناختی) : تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوشیدن یک نوشیدنی حاوی یربا مایت باعث بهبود حافظه، زمان واکنش دادن ذهن و یا دقت ذهنی در زنان سالم نمی شود.
  • دیابت: تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوشیدن روزانه 3 مرتبه چای یربا مایت به مدت ۶۰ روز می تواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد.
  • سطوح بالای کلسترول یا چربی های دیگر (لیپیدها) در خون (هیپرلیپیدمی) : تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوشیدن روزانه 3 مرتبه چای حاوی یربا مایت به مدت ۴۰ روز می تواند کلسترول کل و لیپوپروتئین کم تراکم (  LDL  یا "بد" ) کلسترول را کاهش دهد و کلسترول لیپوپروتئین با تراکم بالا ( HDL  یا "خوب" ) را در افراد مبتلا به کلسترول بالا افزایش دهد. این تاثیرات شامل افرادی که در حال حاضر داروهای استاتین مصرف میکنند نیز میشود . با این حال، تحقیقات اولیه دیگر نشان می دهد که یربا مایت سطح چربی را در بزرگسالان مبتلا به HIV که در حال حاضر کلسترول بالایی ندارد، تغییر نمی دهد.
  • چاقی: تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف خوراکی یربا مایت به تنهایی و یا در ترکیب با گوارانا و دامیانا ممکن است چربی را کاهش داده و باعث کاهش وزن شود.
  • پوکی استخوان: نوشیدن روزانه چای یربا مایت به مدت حداقل ۴ سال ممکن است تحلیل استخوان ها را در زنانی که یائسگی را تجربه کرده اند کاهش دهد. با این حال، تحقیقات دیگر نشان می دهد که یربا مایت ممکن است تأثیری بر میزان تحلیل استخوان ها را در زنانی که یائسگی را تجربه کرده اند نداشته باشد.
  • پیش دیابت: تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوشیدن روزانه سه مرتبه چای یربا مایت به مدت ۶۰ روز قند خون روزه دار را در افراد مبتلا به پیش دیابت کاهش نمی دهد. با این حال، ممکن است هموگلوبین گلیکات شده (HbA1C) ، اندازه ای از قند خون به طور متوسط ، را کاهش دهد.
  • سندرم خستگی مزمن  (CFS).
  • یبوست.   
  • افسردگی.
  • سردرد.
  • بیماری قلبی.
  • سنگ کلیه و مثانه.
  • فشار خون کم .
  • عفونت های دستگاه ادراری (UTIs).
  • و غیره.

به مظنور ارزیابی اثربخشی یربا ماته در موارد فوق، شواهد بیشتری مورد نیاز است.

عوارض جانبی و ایمنی

 مصرف خوراکی:

مصرف یربا مایت در دوره های کوتاه مدت برای اکثر مردم احتمالا بی خطر است . یربا مایت حاوی کافئین است که در برخی افراد می تواند عوارض جانبی مانند ناتوانی در خواب (بی خوابی)، عصبیت و بی قراری، ناراحتی معده، تهوع و استفراغ، افزایش ضربان قلب و تنفس و سایر عوارض جانبی ایجاد کند.

مصرف یربا مایت در مقادیر زیاد یا در طولانی مدت احتمالا ناامن است. مصرف مقادیر زیاد یربا مایت (بیش از ۱۲ فنجان در روز) ممکن است باعث ایجاد عوارضی همچون سردرد، اضطراب، بی قراری، زنگ زدن گوش ها و ضربان های نامنظم قلب شود. نوشیدن مقادیر زیاد یربا مایت (روزانه ۱ تا ۲ لیتر) نیز خطر ابتلا به سرطان مری، سرطان کلیه، سرطان معده، سرطان مثانه، سرطان دهانه رحم، سرطان پروستات، سرطان ریه و احتمالاً سرطان حنجره یا دهان را افزایش می دهد. این خطر به ویژه برای افرادی که سیگار می کشند یا الکل می نوشند زیاد است.

موارد احتیاط و هشدارهای ویژه

  • بارداری و شیردهی: مصرف خوراکی یربا مایت در دوران بارداری احتمالا ناامن است . یکی از نگرانی ها این است که به نظر می رسد استفاده از یربا مایت خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. با این حال مشخص نیست که آیا این خطر به جنین در حال رشد منتقل می شود یا خیر . یکی دیگر از نگرانی ها محتوای کافئین یربا مایت است. کافئین از جفت عبور می کند و وارد جریان خون جنین می شود و سطح کافئین موجود در خون جنین را شبیه به سطح کافئین موجود در خون مادر میکند . به طور کلی مادران باید از مصرف روزانه بیش از 300 میلی گرم کافئین اجتناب کنند؛ که حدودا برابر با 6 فنجان یربا مایت است. نوزادانی که مادرشان در دوران بارداری کافئین زیادی مصرف می کند ، گاهی پس از تولد علائم ترک کافئین را از خود نشان می دهند . مصرف دوز های بالای کافئین نیز با سقط جنین، زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد همراه است . با این حال محققان مادرانی را که در دوران بارداری چای یربا مایت می نوشیدند را مورد مطالعه قرار دادند و هیچ ارتباط قوی ای بین نوشیدن یربا مایت و زایمان زودرس یا وزن کم نوزاد هنگام تولد پیدا نکردند. اما این مطالعه مورد انتقاد قرار گرفته است زیرا میزان یربا مایت یا کافئین مصرف شده توسط این مادران را در نظر نگرفته اند بلکه فقط به هر چند وقت یکبار مصرف ان توجه کرده اند. همچنین مصرف یربا مایت در دوران شیردهی نیز احتمالا ناامن است. مشخص نیست که آیا مواد شیمیایی ایجاد کننده سرطان موجود در یربا مایت به شیر مادر منتقل می شوند یا خیر ، اما این یک نگرانی است. کافئین موجود در یربا مایت نیز مشکلی است که ممکن است باعث تحریک پذیری و افزایش حرکات روده در نوزادان شود.
  • کودکان: مصرف خوراکی یربا مایت احتمالا برای کودکان ناامن است . مصرف یربا مایت خطر ابتلا به سرطان مری، سرطان کلیه، سرطان معده، سرطان مثانه، سرطان دهانه رحم، سرطان پروستات، سرطان ریه و احتمالاً سرطان حنجره یا دهان را افزایش میدهد .
  • اعتیاد به الکل: مصرف الکل سنگین همراه با استفاده طولانی مدت یربا مایت خطر ابتلا به سرطان را از ۳ برابر به ۷ برابر افزایش می دهد.
  • اختلالات اضطرابی: کافئین موجود در یربا مایت ممکن است اختلالات اضطرابی را تشدید کند.
  • اختلالات خونریزی: کافئین ممکن است سرعت لخته شدن خون را کاهش دهد. در نتیجه این نگرانی وجود دارد که کافئین موجود در یربا باعث تشدید اختلالات خونریزی شود. اما تا کنون این اثر در مردم مشاهده نشده است.
  • بیماری قلبی: کافئین موجود در یربا مایت می تواند باعث بروز ضربان های نامنظم قلب در افراد خاصی شود. در صورت داشتن یک بیماری قلبیپیش از مصرف یربا مایت باید با پزشک خود و یا یک متخصص مشورت کنید .
  • دیابت: برخی تحقیقات نشان می دهد که کافئین موجود در یربا مایت ممکن است بر نحوه پردازش قند در افراد مبتلا به دیابت تأثیر گذاشته و کنترل قند خون را پیچیده تر کند. همچنین برخی تحقیقات جالب وجود دارد که نشان می دهد کافئین ممکن است علائم نشان دهنده قند خون پایین در افراد مبتلا به دیابت نوع یک را مشخص تر کند. برخی مطالعات نشان می دهد که علائم قند خون پایین زمانی شدیدتر است که در غیاب کافئین شروع می شود، اما با ادامه قند خون پایین و مصرف کافئین ، علائم بیشتر می شوند که این مشخصه ممکن است توانایی افراد مبتلا به دیابت را برای تشخیص و درمان قند خون پایین افزایش دهد. با این حال ، بخش ناراحت کننده این است که کافئین در واقع ممکن است باعث تشدید قند خون پایین شود . در نتیجه در صورت ابتلا به دیابت ، پیش از مصرف یربا مایت با متخصص مشورت کنید.
  • اسهال: یربا مایت حاوی کافئین است و کافئین موجود در ان، به ویژه مصرف زیادش ، می تواند اسهال را بدتر کند.
  • گلوکوم: مصرف یربا مایت فشار داخل چشم را به دلیل کافئینی موجود در آن افزایش می دهد. این افزایش فشار در عرض ۳۰ دقیقه رخ می دهد و حداقل ۹۰ دقیقه به طول می انجامد. در نتیجه در صورت ابتلا به گلوکوم ، پیش از مصرف یربا مایت با متخصص خود مشورت کنید.
  • فشار خون بالا: یربا مایت حاوی کافئین است. نوشیدن کافئین ممکن است فشار خون را در افرادی که فشار خون بالا دارند افزایش دهد. با این حال، این اثر ممکن است در افرادی که به طور منظم کافئین می نوشند کمتر باشد.
  • سندرم روده تحریک پذیر (IBS) :  یربا مایت حاوی کافئین است. کافئین موجود در یربا مایت ، به ویژه مصرف زیاد ان ، می تواند اسهال را بدتر کند و ممکن است علائم IBS را تشدید کند.
  • استخوان های ضعیف (پوکی استخوان): برخی از محققان دریافته اند زنان یائسه شده ای که روزانه ۴ فنجان یا بیشتر از یک چای سنتی یربا مایت آمریکای جنوبی می نوشند، تراکم استخوان بالاتری دارند. اما تحقیقات دیگر نشان می دهد که یربا مایت ممکن است تأثیری بر تراکم استخوان های زنان یائسه شده نداشته باشد . همچنین کافئین موجود در یربا مایت تمایل به دفع کلسیم از بدن توسط ادرار دارد که می تواند با داشتن استخوان های ضغیف مرتبط باشد . در صورت داشتن پوکی استخوان ، مصرف کافئین را به کمتر از ۳۰۰ میلی گرم در روز محدود کنید (تقریباً معادل ۶ فنجان یربا مایت ). مصرف کلسیم اضافی به جبران کلسیم دفع شده توسط ادرار کمک میکند. در صورتی که شما به طور کلی سالم هستید و به اندازه کافی از مواد غذایی و مکمل ها کلسیم دریافت می کنید , مصرف روزانه تا 400 میلی گرم کافئین (حدود 8-10 فنجان از یربا مایت) به نظر نمی رسد باعث افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان شود. زنان یائسه شده ای که به علت وضعیت موروثی خود ویتامین  D  را به طور معمول فراوری نمی کنند ، باید به ویژه در هنگام استفاده از کافئین محتاط باشند. برخی از زنان به شدت در معرض خطر دچار شدن به ضعف استخوان ها هستند. این زنان وضعیت موروثی دارند که استفاده مناسب از ویتامین D را برای آنها سخت می کند. ویتامین D همراه با کلسیم عمل می کند تا استخوان های قوی تشکیل دهند. این زنان باید به شدت مراقب باشند تا میزان کافئین دریافتیشان از یربا مایت و منابع دیگر را محدود کنند.
  • سیگار کشیدن: خطر ابتلا به سرطان در افرادی که سیگار می کشند و برای مدت طولانی از یربا مایت استفاده می کنند، 3 تا 7 برابر بیشتر است.

تداخل دارویی

تداخل دارویی شدید؛

در ترکیب با این موارد مصرف نکنید:

  • آمفتامین. داروهای محرک مانند آمفتامین ها سیستم عصبی را سرعت می دهند. با سرعت بخشیدن به سیستم عصبی، داروهای محرک می توانند باعث شوند که احساس عصبانیت و یا وحشت زدگی کنید و باعث افزایش ضربان قلب تان شود. کافئین موجود در یربا مایت نیز ممکن است سرعت سیستم عصبی را افزایش دهد . مصرف یربا مایت همراه با داروهای محرک ممکن است مشکلات جدی از جمله افزایش ضربان قلب و فشار خون بالا ایجاد کند. در نتیجه از مصرف داروهای محرک همراه با یربا مایت اجتناب کنید .
  • کوکائین. داروهای محرکی مانند کوکائین سیستم عصبی را سرعت می دهند. با سرعت بخشیدن به سیستم عصبی، داروهای محرک می توانند باعث شوند که احساس وحشت کنید و ضربان قلب تان را افزایش دهند. کافئین در همسر نیز ممکن است سرعت بخشیدن به سیستم عصبی. مصرف همسر همراه با داروهای محرک ممکن است مشکلات جدی از جمله افزایش ضربان قلب و فشار خون بالا ایجاد کند. اجتناب از مصرف داروهای محرک همراه با همسر.
  • افدرین. داروهای محرک سرعت سیستم عصبی را افزایش می دهند. کافئین (موجود در یربا مایت) و افدرین هر دو داروهای محرک هستند. مصرف کافئین همراه با افدرین ممکن است باعث تحریک بیش از حد و گاهی بروز عوارض جانبی جدی و بیماری های قلبی شود. از مصرف همزمان محصولات حاوی کافئین و افدرین خودداری کنید.

تداخل دارویی متوسط؛

در مصرف با این دارو ها احتیاط کنید :

  • آدنوزین (ادنوکارد). یربا مایت حاوی کافئین است. کافئین موجود در یربا مایت ممکن است تاثیرات آدنوزین (ادنوکارد)را مسدود کند. آدنوزین (ادنوکارد) اغلب توسط پزشکان برای انجام آزمایشی بر روی قلب استفاده می شود. این آزمایش را تست استرس قلب می نامند. از مصرف یربا مایت یا دیگر محصولات حاوی کافئین را حداقل ۲۴ ساعت قبل از آزمایش استرس قلب خودداری کنید.
  • آنتی بیوتیک ها (آنتی بیوتیک های کینولون). بدن کافئین را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. برخی از آنتی بیوتیک ها ممکن است سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد. مصرف این آنتی بیوتیک ها همراه با یربا مایت می تواند خطر عوارض جانبی از جمله عصبانیت ، سردرد، افزایش ضربان قلب و عوارض جانبی دیگر را افزایش دهد. برخی از این آنتی بیوتیک ها که سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش می دهد عبارتند از سیپروفلوکساسین (سیپرو)، انوکساسین (پنتروکس)، نورفلوکساسین (چیبروکسین، نوروکسین)، اسپارفلوکساسین (زازام)، ترووافلوکاسین (تروان)، و گرپافلوکساسین (راکسار).
  • سایمتیدین  (تاگامت). یربا مایت حاوی کافئین است. بدن کافئین را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود.  سایمتیدین(تاگامت) می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد. مصرف  سایمتیدین (تاگامت) همراه با یربا مایت ممکن است شانس بروز عوارض جانبی از جمله  عصبانیت ، سردرد، ضربان قلب سریع و غیره را افزایش دهد.
  • کلوزاپين (کلوزاریل). بدن برای رهایی از شر کلوزاپین (کلوزاریل) ان را تجزیه می کند. کافئین موجود در یربا مایت سرعت تجزیه کلوزاپين (کلوزاریل)را کاهش می دهد.  مصرف یربا مایت همراه با کلوزاپين (کلوزاريل) می تواند اثرات و عوارض جانبی کلوزاپين (کلوزاريل) را افزايش دهد.
  • دی پیریدامول (پرزانتین). یربا مایت حاوی کافئین است. کافئین موجود در یربا مایت ممکن است تاثیرات  دی پیریدامول (پرزانتین)را مسدود کند. دی پیریدامول (پرزانتین)اغلب توسط پزشکان برای انجام آزمایش بر روی قلب استفاده می شود. این آزمایش را تست استرس قلب می نامند. از مصرف یربا مایت یا دیگر محصولات حاوی کافئین را حداقل ۲۴ ساعت قبل از آزمایش استرس قلب خودداری کنید.
  • دی سولفیرام(پرزانتین). بدن کافئین را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود . دی سولفیرام(پرزانتین) سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش  می دهد . مصرف یربا مایت (که حاوی کافئین است) همراه با دی سولفیرام (پرزانتین) ممکن است اثرات و عوارض جانبی کافئین از جمله  عصبانیت ، بیش فعالی، تحریک پذیری و غیره را افزایش دهد.
  • استروژن. بدن کافئین (موجود در یربا مایت) را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. استروژن ها سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش می دهند. کاهش سرعت تجزیه کافئین می تواند باعث بروز عوارضی از جمله عصبانیت, سردرد, ضربان قلب سریع و عوارض جانبی دیگر شود. در صورت مصرف استروژن باید مصرف کافئین را محدود کنید. برخی از قرص های استروژن شامل استروژن کنژوگه(پرمارین)، اتینیل استرادیول، استرادیول و غیره هستند.
  • فلووکسامین (لووکس). بدن کافئین موجود در در یربا مایت را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. فلووکسمین (لووکس) می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش می دهد. مصرف یربا مایت همراه با فلووکسآمین (لووکس)  ممکن است باعث تولید بیش از حد کافئین در بدن شده و اثرات و عوارض جانبی یربا مایت را افزایش دهد.
  • لیتیوم. بدن به طور طبیعی لیتیوم را دفع می کند . کافئین موجود در یربا مایت می تواند سرعت دفع لیتیوم در بدن را افزایش دهد . در نتیجه در صورت مصرف محصولات حاوی کافئین و لیتیوم ، مصرف محصولات کافئین دار را به آرامی متوقف کنید. توقف سریع مصرف یربا مایت می تواند عوارض جانبی لیتیوم را افزایش دهد.
  • داروهای افسردگی (MAOIs). کافئین موجود در یربا مایت می تواند بدن را تحریک کند. برخی از داروهایی که برای درمان افسردگی استفاده می شوند نیز می توانند بدن را تحریک کنند. نوشیدن یربا مایت و مصرف برخی داروهای افسردگی ممکن است باعث تحریک بیش از حد بدن و بروز عوارض جانبی جدی از جمله ضربان قلب سریع, فشار خون بالا, عصبیت و غیره شود . برخی از داروهایی که برای افسردگی استفاده می شوند عبارتند از فنلزین (ناردیل)، ترانیل سیپرومین (پارنات) و غیره.
  • داروهایی که سرعت لخته شدن خون را کند می کنند (داروهای ضد انعقاد / ضد پلاکت). یربا مایت حاوی کافئین است. کافئین ممکن است سرعت لخته شدن خون را کاهش دهد. در نتیجه مصرف یربا مایت همراه با داروهایی که لخته شدن خون را کند می کنند شانس کبودی و خونریزی را افزایش میدهد. برخی از داروهایی که لخته شدن خون را کند می کنند عبارتند از: آسپیرین، کلوپیدوگرل (پلاویکس) ، دیکلوفناک (ولتارن، کاتافلام، غیره)، ایبوپروفن (ادویل، موترین، غیره)، ناپروکسان (آناپرواکس، ناپروسین، غیره)، دالتپارین (فراگمین)، انوکاپارین (لاونووکس)، هپارین، وارفارین (کومادین) و غیره.
  • نیکوتین. داروهای محرکی مانند نیکوتین سیستم عصبی را سرعت می بخشند. با سرعت بخشیدن به سیستم عصبی، داروهای محرک می توانند باعث شوند که احساس عصبانیت کنید و ضربان قلب تان را افزایش دهند. کافئین موجود در یربا مایت نیز ممکن است به سیستم عصبی سرعت ببخشد. در نتیجه مصرف یربا مایت همراه با داروهای محرک ممکن است مشکلات جدی از جمله افزایش ضربان قلب و فشار خون بالا ایجاد کند. در نتیجه از مصرف داروهای محرک همراه با یربا مایت اجتناب کنید.
  • پنتوباربیتال (نمبیوتال). اثرات محرک کافئین موجود در یربا مایت می تواند اثرات خواب اور پنتوباربیتال را مسدود کند.
  • فنیل پروپانول امین. یربا مایت حاوی کافئین است و کافئین می تواند بدن را تحریک کند. همچنین فنیل پروپانول امین می تواند بدن را تحریک کند. در نتیجه مصرف همزمان یربا مایت و فنل پروپانول امین ممکن است باعث تحریک بیش از حد و افزایش ضربان قلب و فشار خون شود
  • ریلوزول (ریلوتک). بدن ریلوزول (ریلوتک) را تجزیه میکند تا از شر آن خلاص شود. مصرف یربا مایت می تواند سرعت تجزیه ریلوزول (ریلوتک) را کاهش داده و  اثرات و عوارض جانبی ریلوزول را افزایش دهد.
  • تئوفیلین. یربا مایت حاوی کافئین است و کافئین همانند تئوفیلین کار می کند. کافئین همچنین می تواند سرعت دفع تئوفیلین در بدن را کاهش دهد. در نتیجه مصرف همزمان یربا مایت و تئوفیلین  ممکن است اثرات و عوارض جانبی تئوفیلین  را افزایش دهد.
  • وراپامیل (کالن، کاورا، ایزوپتین، ورلا). بدن کافئین موجود در یربا مایت را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. مصرف وراپامیل (کالن، کاورا، ایزوپتین، ورلا) می تواند سرعت دفع کافئین در بدن را کاهش دهد. نوشیدن یربا مایت و مصرف وراپامیل (کالن، کاورا، ایزوپتین، ورلا) می تواند خطر بروز عوارض جانبی کافئین از جمله عصبانیت، سردرد و افزایش ضربان قلب را افزایش دهد.

تداخل دارویی جزئی

در مصرف با این دارو ها احتیاط کنید :

  • الکل. بدن کافئین موجود در یربا مایت را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. الکل نیز می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد . مصرف یربا مایت همراه با الکل باعث وجود بیش از حد کافئین در جریان خون شود و عوارض جانبی کافئین از جمله عصبانیت , سردرد, و ضربان قلب سریع را افزایش می دهد.
  • قرص های جلوگیری از بارداری. بدن کافئین موجود در یربا مایت را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. قرص های جلوگیری از بارداری نیز می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد . مصرف یربا مایت همراه با قرص های جلوگیری از بارداری باعث عوارض جانبی کافئین از جمله عصبانیت , سردرد, و ضربان قلب سریع و عوارض جانبی دیگر را افزایش می دهد. برخی از قرص های جلوگیری از بارداری عبارتند از اتینیل استرادیول و لوونورژسترل (تریفاسیل)، اتینیل استرادیول و نورتیندرون (ارتو-نووم ۱/۳۵، ارتو-نووم ۷/۷/۷)، و غیره.
  • فلوکونازول (دیفلوکان). بدن کافئین موجود در یربا مایت را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. فلوکونازول (دیفلوکان)نیز می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد . مصرف یربا مایت همراه با فلوکونازول (دیفلوکان) باعث ماندن طولانی مدت کافئین در بدن شود و عوارض جانبی کافئین از جمله عصبانیت , سردرد, و ضربان قلب سریع و عوارض جانبی دیگر را افزایش می دهد.
  • داروهای دیابت (داروهای ضد دیابت). یربا مایت ممکن است باغث افزایش قند خون شود . همچنین از داروهای دیابت برای پایین آوردن قند خون استفاده می شود. با افزایش قند خون، یربا مایت ممکن است اثربخشی داروهای دیابت را کاهش دهد. در نتیجه به طور مداوم قند خون خود را اندازه گیری کنید چراکه دوز داروی دیابت شما ممکن است نیاز به تغییر داشته باشد. برخی از داروهای مورد استفاده برای دیابت عبارتند از گلیمپیراید (آماریل)، گلیبوراید (دیابتا، گلیناز پرس تاب، میکروناز)، انسولین، پیوگلیتازون (اکتوس)، روزیگلیتازون (آوندیا)، کلرپروپامید (دیابینز)، گلیپیزاید (گلوکوترول)، تولبوتاماید (اوریناز)، و غیره.
  • مگسیلتین (Mexitil). بدن کافئین موجود در یربا مایت را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. مگزیلتین (Mexitil) نیز می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد . مصرف یربا مایت همراه با مگزیلتین (Mexitil) باعث افزایش اثرات کافئین و عوارض جانبی یربا مایت شود .
  • تربینافین (لامیسیل). بدن کافئین موجود در یربا مایت را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. تربینافین (لامیسیل) نیز می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد . مصرف یربا مایت همراه با تربینافین (لامیسیل) بروز عوارض جانبی از جمله عصبانیت , سردرد, و ضربان قلب سریع و عوارض جانبی دیگر را افزایش می دهد.

مقدار مصرف مجاز

دوز مناسب استفاده از یربا مایت به عنوان دارو بستگی به عوامل متعددی مانند سن ، سلامتی و چند شرایط دیگر فرد مصرف کننده دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین طیف مناسب دوز های مصرفی یربا مایت وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوماً بی خطر نیستند و دوز مصرف شده از انها می تواند مهم باشد. پیش از مصرف راهنمای روی برچسب محصول را خوانده و در مورد مصرف ان با پزشک خود یا پزشک داروخانه و یا پزشک متخصص مشورت کنید .

با قوانین سین سا موافقم.
ثبت درخواست